Content area

Peter Ulrik Jensen

9.5.1948-30.4. 2020
Forfatter(e)

Familien

Peter Ulrik Jensen er død i sit hjem i Ringkøbing efter et kort sygdomsforløb med cancer i bugspytkirtlen. Til det sidste insisterede han på indflydelse og holdt fast i både sin faglighed og knivskarpe humor i omgangen med plejepersonalet.

Lægegerningen lå ellers ikke lige for under Peter Ulrik Jensens opvækst i København. Som ung mand stod Peter Ulrik Jensen i lære hos købmand Børge Sørensen i Herluf Trolles Gade og blev her uddannet kommis. En periode som gav stof til mange anekdoter siden hen. Med sit kvikke hoved kom Peter Ulrik Jensen siden ind på medicinstudiet sammen med sin første hustru Hanne, med hvem han fik børnene Maria og Mette.

Siden fik han sønnen Teis med sin anden hustru Marie, som han bosatte sig med i Virklund ved Silkeborg. Herfra virkede Peter Ulrik Jensen som turnuslæge ved en række sygehuse rundtomkring i landet, indtil han efter en årrække fik ansættelse som anæstesioverlæge ved Tarm Sygehus i 1997.

Lægeuddannelsen brugte han også til at rejse ud i verden. Således har han ad flere gange været i både Grønland, Norge og på Færøerne samt været udsendt til Bosnien og Kroatien.

Med overlægestillingen i Tarm fulgte en rolig og harmonisk periode i Peter Ulrik Jensens liv. Han og hans tredje hustru Jonna flyttede med deres lille datter Ida ind på gården Neder Ulfkjær ved Ulfborg. Hjemmet stod åbent for såvel familie, venner og kolleger som parrets mange sammenbragte børn. Peter Ulrik Jensen holdt af et festligt lag og spillede gerne selv op på sin harmonika.

Idyllen blev dog brat bragt til ende, da Peter Ulrik Jensen under et kortvarigt arbejdsophold i Norge blev ramt af en hjerneblødning i sommeren 2002. Nedsat syn og orienteringssans samt svækket korttidshukommelse umuliggjorde en tilbagevenden til lægegerningen. Parret måtte forlade den smukke, stråtækte ejendom til fordel for en mere praktisk bolig i udkanten af Ringkøbing.

Ved hjælp af enkeltfag på VUC lykkedes det Peter Ulrik Jensen at genoptræne sig selv tilstrækkeligt til at kunne fungere som frivillig hjælpelærer for børn ved behandlings- og opholdsstedet Schuberts Minde i en periode. Men helbredet blev aldrig helt godt igen, og i de seneste mange år har den foretrukne beskæftigelse været krydsord, klassisk musik og ture til fjorden eller biblioteket ledsaget af familiens hunde.

Ære være Peter Ulrik Jensens minde.