Skip to main content
Mindeord

Sead Hasific

Morten Schultz Larsen på vegne af kollegerne på Ortopædkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus

24.4.1964-3.10.2022

Ingen kender dagen før solen går ned – mandag 3. oktober 2022 mistede vi pludseligt og alt for tidligt vores kollega og vores ven – Sead Hasific.

Sead var opvokset og fik sin lægeuddannelse i Bosnien og blev færdig i 1991, men flygtede med sin hustru fra krigen, der opstod efter opløsningen af Jugoslavien, de kom til Danmark i 1992.

Sead fik dansk autorisation i 1997 som den første bosniske læge i Danmark og gennemførte speciallægeuddannelse i ortopædkirurgi i Ålborg/Thisted. Han fik sin speciallægeautorisation i ortopædkirurgi i 2006 og fik arbejde som afdelingslæge på Svendborg Sygehus, hvor han primært lavede knæ- og hoftealloplastik. Han opnåede stor ekspertise på dette område, men da Svendborg Sygehus og Odense Universitetshospital blev lagt sammen, var der behov for en dygtig speciallæge, som kunne hjælpe med den akutte traumatologi i Svendborg, og her viste Sead en af sine stærkeste sider som en gode kollega og loyal medarbejder, og han opgav sine elskede alloplastikker og dedikerede sig til traumatologien.

Sead blev overlæge i 2013, i begyndelsen var han mest på Svendborg Sygehus, hvor han sikrede en høj kvalitet i behandlingen af traumepatienter. Efterhånden som tiden gik, fik vi også gavn af hans evner på Universitetshospitalet i Odense, og i de seneste år var han lige meget i Odense og i Svendborg og opnåede et højt fagligt niveau, hvor han mestrede et stort antal svære operationer og kunne varetage alle funktioner i Traumesektoren.

Sead var en god kollega i ordets bedste forstand, man kunne altid regne med en hjælpende hånd, hvis der var brug for hjælp til en opgave eller at dække en vagt eller tage en ekstra vagt, og samarbejdet med sygeplejersker og andre specialer var han også god til.

Særligt uddannelse af yngre kolleger havde Seads interesse, han har superviseret utallige yngre læger i ambulatoriet og på operationsstuen, hvor hans tålmodighed og kirurgiske færdigheder er kommet mange til gavn.

Vi har taget afsked med Sead og han er nu begravet i sit hjemland.

Vi vil altid huske og respektere Sead som en dygtig læge, en venlig kollega og en omsorgsfuld læremester.

Vores tanker går til Seads familie – æret være hans minde.

Kolleganyt