Content area

Torben Pedersen, forhenværende formand for Lægeforeningen

3.6.1935-27.9.2020
Forfatter(e)

Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen

Det er med stor sorg, at vi i Lægeforeningen har modtaget meldingen om, at foreningens tidligere formand, Torben Pedersen, er død 85 år gammel. Torben Pedersen, som bestred posten i årene 1993-1999, var en bredt respekteret og visionær frontfigur for vores stand.

Torben Pedersen var en stærk fortaler for et tæt samarbejde med patienternes organisationer og havde i det hele taget fokus på forholdet mellem læge og patient. Det bidrog til den store troværdighed, som omgav Torben Pedersen både i intent i Domus Medica og udenfor. Det samme gjorde det rolige og venlige væsen, som han var kendt for.

Da Torben Pedersen i 2004 modtog Lægeforeningens fineste pris, Barfred-Pedersen Æresgaven, for sin store faglige og organisatoriske indsats som læge igennem 40 år, blev hans engagement i et tæt sundhedspolitisk læge-patient-samarbejde fremhævet. Torben Pedersen demonstrerede en fremsynet tilgang til lægepolitisk arbejde, som har vist sig effektiv og langtidsholdbar.

Torben Pedersen var speciallæge i kirurgisk gastroenterologi og kirurgi og arbejdede i mange år på Frederiksberg Hospital, senest som centerchef for Elektivt Kirurgisk Center. Han var fagligt aktivt gennem en stor del af sin karriere, bl.a. som medlem af bestyrelsen i Foreningen af Speciallæger og som næstformand i Overlægeforeningen. Fra 1999 til 2003 var Torben Pedersen formand for Københavns Lægeforening.

Med Torben Pedersens død siger vi farvel til en kollega, som har ydet en enorm og beundringsværdig indsats for lægestanden.

Æret være hans minde.