Skip to main content

100.000 udeblevne patienter om året i Syd

Region Syddanmark døjer med, at patienter udebliver fra aftaler. Forsøgsprojektet med bøder for udeblivelse lader til at mindske problemet.

Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.
26. feb. 2016
2 min.

Over 100.000 gange om året dukker patienter ikke op til aftale behandlinger og undersøgelser i Region Syddanmark, skriver b.dk.

Regionen vil nu sætte en kampagne i værk for at få flere borgere til at melde sig til NemSMS-ordningen, hvor borgerne får påmindelser om aftaler med det offentlige. For eksempel undersøgelser og behandlinger på hospitalerne.

Problemet med udeblivelser er ikke kun et syddansk fænomen. Som et forsøg har Region Midtjylland - som indtil videre den eneste region - f.eks. indført bøder til patienter for ikke at dukke op til aftaler Det sker på ortopædkirurgisk ambulatorium i Viborg og radiologisk afsnit i Silkeborg. Der er i det år, projektet har været i gang, blevet udskrevet bøder til knap 100 patienter, skriver avisen.

»Det er et relativt lille antal, og det er også, som vi havde ventet. Alene det, at vi har sat projektet i gang, har haft en effekt, fordi folk er blevet mere opmærksomme på, at det er vigtigt at overholde aftalerne. Det virker som om, de fleste opfører sig ansvarligt,« siger formand for hospitalsudvalget i regionen Anders Kühnau (S), til b.dk.

Læs også: Pjækkebøder sættes i gang: Nu koster det 250 kr. at blive væk fra hospitalet

Læs også: Anders Kühnau: Brug sms-påmindelser i stedet for pjækkebøder

Læs også: Pjækkebøder til patienter: God eller dårlig ide?