Skip to main content

1813 og landets lægevagter skal undersøges

10 år efter regionernes fødsel er det naturligt at give landets akutberedskaber et serviceeftersyn, siger sundhedsministeren.

Karen Ellemann (V) er fungerende sundhedsminister, mens Ellen Trane Nørby (V) er på barsel. Foto: Udenrigsministeriet
Karen Ellemann (V) er fungerende sundhedsminister, mens Ellen Trane Nørby (V) er på barsel. Foto: Udenrigsministeriet

Anders Heissel, ah@dadl.dk

6. apr. 2017
2 min.

Akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden og lægevagterne i resten af landet skal have et grundigt serviceeftersyn.

Det siger fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V), der nu sætter Sundhedsstyrelsen til at kigge på de forskellige akutfunktioner og vagtordninger.

Meldingen kommer fordi, at det i år er 10 år siden, at de fem regioner blev dannet, og derfor finder ministeren det passende, at Sundhedsstyrelsen giver deres akutberedskaber et serviceeftersyn for at se, om de er lige velfungerende over alt i landet.

Men meldingen er også aktualiseret af nye tal, der viser, at der indberettes langt flere alvorlige utilsigtede hændelser for Akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden end for lægevagterne i resten af landet.

"Jeg synes, at det er lidt mærkeligt, at der er de her store forskelle på de utilsigtede hændelser. Det kan der sikkert være mange faglige forklaringer på, men jeg synes, at det er ret vigtigt at få det belyst," siger Karen Ellemann til DR.

Sidste år blev der indberettet 43 alvorlige utilsigtede hændelser for Akuttelefonen 1813 i hovedstaden, mens det tilsvarende tal var 21 for lægevagterne i resten af landet.

Ifølge ministeriet skal arbejdet med at undersøge akutfunktionerne sættes i gang i løbet af sommeren og være færdigt i foråret 2018.

Læs også: 1813 har flere rapporterede fejl end andre lægevagter