Skip to main content

»Alt er, som det var - før valgkampen«

Lars Igum Rasmussen, lar@dadl.dk

28. okt. 2011
3 min.



6.30 Står op og spiser morgenmad, inden jeg vækker min 11-årige søn. Ser efter, at han bliver klar til skolen. Går til arbejdet. Bor lige ved sygehuset.

7.30 Morgenkonference i vores nye Fælles Akutmodtagelse (FAM), hvor vi gennemgår de omkring 20 patienter. Tjekker, at der er lagt planer for alle. Og så sikrer vi os, at der bliver lavet planer for de senest ankomne.

8.00 Undervisningsseance med alle klinisk basisuddannelse (KBU)-lægerne i FAM'en, hvor vi gennemgår den praktiske håndtering af neuroinfektioner i en akutmodtagelse. Sådan en kort tyveminutters morgenseance har vi som regel på hverdage. KBU'erne har jo behov for målrettet undervisning.

8.30 Jeg er dagens flowmaster, hvor jeg tilser alle medicinske patienter ved ankomsten og uddelegerer journalskrivning til yngre læger. Jeg har det overordnede overblik og ansvar for akutmodtagelsen, hvor jeg skal sikre, at vi hele tiden har plads til nyankomne patienter - sikre, at de får lagt en plan, og behandling opstartes, før de sendes til stamafdelingen.

10.00 Møde med den radiologiske afdeling om det konkrete samarbejde. Vores FAM er fra 1. september, så vi bruger meget tid på at tale om arbejdsgange. Der er ikke meget sædvane endnu. Men alle er enige om, at det skal fungere - det vil sige, at bemandingen må indrette sig efter patienternes behov.

11.00 Patienterne strømmer ind, så jeg har et stort arbejde i at finde sengepladser til alle. Mange med infektionssygdomme, traumer og mulige apopleksier. Vi taler meget om, hvem der skal udfylde hvad i journalen. Og hvornår. Epikriseskrivningen er også et emne, da det er nyt - at de skal skrives, hver gang en patient flyttes fra akutmodtagelsen til stamafdelingen.

13.00 Snupper et par hurtige madder i kantinen, da jeg kort efter skal til møde med alle afdelingsledelserne på matriklen. Dem har vi en del af for tiden, så FAM'en kan blive kørt ordentligt ind. Vi har fået speciallæger i tilstedeværelsesvagter døgnet rundt - derfor skal vi finde ud af, hvem der kaldes til hvad, så vi får den bedste kvalitet og bruger arbejdsresurserne bedst.

15.00 Bliver afløst i FAM'en af aftenens flowmaster, en overlæge fra Medicinsk Afdeling. Han har sat sig ind i det meste, men vi gennemgår lige oversigtstavlerne og nogle enkelte patienter.

16.00 Har fri. Handler ind og henter min søn, der har været i skolebio i Svendborgs eneste tilbageværende biograf.

20.00 Ser ikke tv-nyhederne, hvor der åbenbart er en stor historie om akutmodtagelsen i Svendborg og sundhedsministerens brev til regionen. Men min samlever har og fortæller. Jeg har i lang tid hørt forskellige udmeldinger om vores akutfunktion. Regionen har bolden, og vi må afvente dens konkrete udmeldinger. Der er endnu ikke truffet nogen endelig afgørelse. Døren står åben, så regionen kan stadig ombestemme sig. Det var jo kun i valgkampen, at landspolitikerne sagde, at de ville finde pengene til vores akutmodtagelse. Nu er det tilsyneladende regionens egen opgave og ansvar, om den vil finde penge til en akutmodtagelse både på Odense Universitetshospital og her i Svendborg. Eller ej. Det har hele tiden været en mulighed, at vi på sigt skal flytte. Så det er ikke noget, der fylder meget i vores daglige arbejde. Verden kan se meget anderledes ud om ti år. Og i bund og grund handler det om, om vi skal flytte 15-20 min længere nordpå. Så alt er, som det var - før valgkampen.

21.00 Læser godnatbog for min søn, som jeg plejer. Tjekker mail bagefter. Intet om alt det politiske om akutmodtagelsen. Kun konkrete arbejdsrelaterede mail.