Skip to main content

Ambassadørs mor fik særbehandling på Hvidovre Hospital

Moderen til Saudi Arabiens ambassadør er blevet behandlet med langt større imødekommenhed end andre patienter på Hvidovre Hospital. Sundhedsministeren og Lægeforeningen kritiserer.

Foto: Klaus Larsen.
Foto: Klaus Larsen.
26. feb. 2015
2 min.

Den saudiarabiske ambassadørs mor har været indlagt på Hvidovre Hospital siden 10. december og har bl.a. fået lov at modsætte sig flytning til et mindre specialiseret afsnit, ligesom hun har fået lov at blive på hospitalet, selv om lægerne ville udskrive hende til sønnes ambassadørbolig. Det skriver Ekstra Bladet.

"Interne mails fra hospitalet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, afslører bl.a , at hospitalet, for at imødekomme familiens krav, i en periode har været nødsaget til at lukke to sengepladser ned", skriver avisen bl.a.

Flytningen til det mindre specialiserede afsnit blev ifølge avisen forhindret, fordi patienten ikke brød sig om badeværelset det nye sted.

Avisen kobler særbehandlingen sammen med, at hospitalets vicedirektør Torben Mogensen og frue har været middagsgæster hos ambassadøren.

Eksemplet huer ikke sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

"Patienter i det danske sundhedsvæsen skal have den behandling, de har behov for, hverken mere eller mindre", skriver han i en mail til avisen.

Heller ikke Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, er begejstret.

"Hvis det går ud over andre patienter, så er det helt forkert, for man skal behandles efter sygdommens karakter og ikke efter de pårørendes krav. Når det er sagt, så vil der være patienter, hvor man kan blive nødt til at tage særlige hensyn", siger han til avisen.

"Det virker dog lidt besynderligt, at man kan sige nej til at blive overflyttet, fordi man ikke kan lide et badeværelse", mener lægernes formand.