Skip to main content

Asylansøgere medbringer sjældne sygdomme

Udlændingeservice vil undersøge, om det er en god ide at undersøge asylansøgere mere systematisk for sygdomme efter fund af difteri to mennesker, der er flygtet fra Libyen.

Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.
19. jan. 2016
1 min.

Statens Serum Institut har advaret hospitalerne, efter at man har fundet difteri hos to unge, libyske asylansøgere, skriver metroxpress.

Der er også fundet asylansøgere med tuberkolose og malaria, og i Italien er der fundet 27 flygtninge med borreliose. Myndighederne frygter også, at et udbrud svineinfluenza i Iran og Tyrkiet når til Danmark via flygtninge, fremgår det.

Fundene får nu Udlændingeservice til at overveje at ændre det danske system med kun at screene flygtninge, der indlægges på sygehuse, hvor de kan smitte andre patienter, skriver avisen.

De godt 20.000 asylansøgere, der kom til Danmark i 2015, bliver heller ikke vaccineret mod de sygdomme, som de risikerer at få i Danmark. WHO anbefaler vaccination af migranter mod eksempelvis mæslinger og meningokokker, som danskere bliver vaccineret mod som børn. Mæslinger alene koster 150.000 liv på verdenplan om året. I dag vaccinerer Danmark kun asylbørn under 18 år.

»Vores position er klar. Migranter og asylansøgere bør tjekkes og vaccineres mod de sygdomme, som de ikke er beskyttet mod. Vaccinebeskyttede sygdomme som mæslinger er begyndt at komme tilbage til Europa de senere år og rammer ikke udelukkende børn,« siger WHO’s programchef for vacciner, Robb Buttler, til avisen.