Skip to main content

Danske Regioner vil af med registreringsmani

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

27. mar. 2013
2 min.

Danske Regioner inviterer hospitalslægerne til et ”minitopmøde” for at diskutere, hvordan sundhedsvæsenet kan komme tidsspilde til livs. På bordet er bl.a. den ide om en task force, som Overlægeforeningen og Yngre Læger lancerede i en leder i Ugeskrift for Læger for nylig.

"Lad os se på, om vi skal nedsætte en task force eller gennemgå en enkelt region eller to forskellige arbejdspladser. Eller om vi skal finde en helt tredje løsning," siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Minitiopmødet om afbureaukratisering finder sted den 30. april, og det er Danske Regioner samt sundhedsministere Astrid Krag (SF), der inviterer.



”Vi er klar til sammen med medarbejderne og staten at se på, hvordan vi kan mindske det tidsforbrug, som ikke giver merværdi for patienterne. Det er en øvelse, som vi har været igennem før, men det er en øvelse, som vi løbende skal tage for at sikre, at medarbejderne udnytter deres arbejdstid bedst muligt – både til gavn for patienterne og arbejdsglæden. For er der eksempler på, at medarbejdere dokumenterer for dokumentationens skyld, så skal det naturligvis fjernes”, siger Bent Hansen.



Men lægerne slipper ikke totalt for at registrere og dokumentere, understreger regionerne.

”Dokumentation er en helt central del i sundhedsvæsenets løbende arbejde med at udvikle patientbehandlingen og styrke patientsikkerheden. Men dokumentationsarbejdet må ikke tage unødig tid fra patienterne. Vi vil ikke have regler og procedurer, som ikke tjener noget fornuftigt formål og fjerner fokus fra kerneopgaverne”, siger Danske Regioners næstformand, Carl Holst (V).



Fra lægeside bliver invitationen umiddelbart påskønnet.

”Det er glædeligt, at Danske Regioner tager så positivt imod vores forslag om en mere systematisk oprydning i overflødig dokumentation og registrering. Jeg ser frem til at drøfte udformningen af projektet med Danske Regioner", siger Overlægeforeningens formand, Anja Mitchell.



Overlægeforeningen er enig med regionerne i, at der er brug for dokumentation af kvalitet i sundhedsvæsenet, men fastholder, at der kan frigøres mange resurser ved at skære det unødvendige væk.



"Flere undersøgelser har vist, at læger bruger for megen tid på dokumentation og langsomme it-systemer. Det er derfor både i vores og regionernes interesse at få ryddet op. Og det vil være en stor fordel, hvis det arbejde systematiseres. På den måde kan vi sikre, at erfaringerne hurtigt kan anvendes på landsplan," siger Anja Mitchell.



Hun peger på, at dokumentationsarbejdet bør koncentrere sig om kvaliteten af behandlingen, og at man her med fordel kan bruge de kliniske databaser i stedet for at kræve mere dokumentation og registrering af forhold, der ikke har afgørende betydning for resultatet.