Skip to main content

Den gode læge arbejder på det gode hospital

Lars Igum Rasmussen, lar@dadl.dk

3. dec. 2012
3 min.

Når dette arbejde er færdigt, skal det være sådan, at vores samarbejdspartnere, politikere og pressen - og naturligvis vores medlemmer - ved, hvad Yngre Læger er, hvad vi står for, og hvad vi vil opnå«, siger Anne Cathrine Haug, bestyrelsesmedlem i Yngre Læger.

Visionen for »Den gode læge« blev skudt i gang, da Yngre Læger havde repræsentantskabsmøde i sidste uge, og er en videreførelse af det politiske projekt »Det gode hospital«.

Fokus rettes på patienten, for tilfredse patienter, der inddrages og får den rette behandling til tiden, vil nødvendigvis kræve et ordentligt arbejdsmiljø på en velfungerende arbejdsplads, hvor uddannelse naturligt er i højsædet.

Helt konkret: Få en buddy.

»Der er brug for et visionsarbejde som dette for at sikre, at Yngre Læger ikke bare bliver en fagforening, der lukker sig om sig selv og arbejder med konkrete, aktuelle sager, men som også hæver sig og er i offensiven. Som er med til at sætte sundhedspolitiske dagsordner både internt og eksternt. For Yngre Læger skal være endnu mere synlige rent politisk. Alle skal kunne se vores politiske håndaftryk«, siger Anne Cathrine Haug.

På repræsentantskabsmødet arbejdede de delegerede i syv workshops og kom med konkrete input til det nye projekt.

Bestyrelsen skal i den kommende tid arbejde videre med visionen, så »Den gode læge« kan vedtages på næste repræsentantskabsmøde i april 2014.

Mere konkret

Josefine Obel fra Region Hovedstaden påpeger, at Yngre Lægers bestyrelse, inden politikpapiret vedtages, bør konkretiseres:

»Det er vigtigt, at det her bliver fulgt op af en handleplan, så det ikke bare er alle rigtige meninger på et stykke papir, men noget konkret, som der kan arbejdes videre på«, siger Josefine Obel.

Det bliver det også, lover Anne Cathrine Haug:

»Det er jo let at sige, at vi vil det gode arbejdsmiljø. Hvem vil ikke det? Men nu vil vi tage de forskellige input med hjem og arbejde videre, så det netop bliver mere konkret. Eksempelvis vil vi have fokus på lægekulturen. Konkret betyder det, at vi måske vil tage initiativ til at få indført et buddy-koncept, så de yngre læger, der starter på en ny afdeling, får en buddy, så de føler sig velkomne, kan spørge om, hvor tøjet ligger, hvem de skal ringe til, hvis telefonen ikke virker, og hvor madpakken skal ligge. Selvom det er et visionspapir, skal det være brugbart for Yngre Lægers politiske arbejde«, siger hun.

»Den gode læge«

Yngre Lægers nye politikpapir:

  • Yngre Læger vil styrke patientens indflydelse

  • Yngre Læger vil et sammenhængende patientforløb

  • Yngre Læger vil sikre alle læger mulighed for speciallægeuddannelse

  • Yngre Læger vil kvalitetsudvikle speciallægeuddannelsen

  • Yngre Læger vil sikre yngre læger bedst mulige løn- og arbejdsvilkår

  • Yngre Læger vil god ledelse

  • Yngre Læger vil et bedre arbejdsmiljø