Skip to main content

Det betyder jo ikke, at dagen stopper her ...

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

20. jan. 2012
3 min.

Foto: Aalborg Universitetssygehus


6.00 Jeg står op og læser morgenaviserne – Politiken og den lokale Nordjyske Stiftstidende.


7.15 Det er mandag, og jeg møder på arbejde til sædvanlig tid. Sammen med afdelingssygeplejersken på operationsgangen ser jeg på, om der i nattens løb er kommet noget akut, som kan betyde ændringer i dagsprogrammet. Vi flytter rundt på nogle af patienterne. Derefter er der lidt tid til kontorarbejde inden afdelingens morgenkonference.


8.05 Efter konferencen skal jeg i ambulatoriet. Det er så heldigt, at de første patienter er aflyst. Pludselig har jeg en time, som jeg kan bruge til at grovvisitere de henvisninger, der er kommet siden fredag. Da jeg søndag formiddag er blevet ringet op af DR og andre medier, har jeg bedt sekretariatet lave nogle udtræk om bugspytkirtelkræft. Jeg udfylder et ventetidsskema, som sendes til Rigshospitalet, der hver mandag samler oplysningerne om ventetider fra de fire centre for kræft i lever, bugspytkirtel, spiserør osv.


9.00 Jeg går i ambulatoriet. Frem til kl. 12.00 er der kontroller og forundersøgelser, primært af patienter med kræft i tyk- og endetarm.


12.00 Frokost, og straks derefter ringer Dagens Medicin. Journalisten har læst en artikel i BMJ om, at jo ældre kirurger bliver, desto flere fejl laver de. Det var en større opgørelse fra Frankrig om patienter, som var opereret for skjoldbruskkirtelsygdomme – og hvad jeg har af kommentarer som formand for Dansk Kirurgisk Selskab. Jeg svarer, at jeg først skal læse artiklen.


12.30 Jeg går til centerledelsesmøde, som egentlig skal vare til kl. 15.00, men jeg må forlade mødet kl. 14.00 for at gå til multidisciplinær teamkonference sammen med røntgen, medicin, nuklearmedicin og onkologi, hvor vi træffer behandlingsbeslutninger for kræftpatienter.


15.15 Igen på kontoret for at rydde ud i de opgaver, der er kommet til i dagens løb, besvare mail og kontakt til dmcg.dk (Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, red.) og de tre andre centre, hvor man også opererer bugspytkirtelkræft: Vi planlægger et fællesmøde i København på torsdag for at skaffe de korrekte tal frem. Det er vigtigt, at det er de samme tal, vi taler om, hvis vi skal kunne give medierne og patienterne valide og transparente tal.

16.30 Jeg pakker tasken med de ting, jeg skal have med, og kører hjem til Hasseris.


17.00 I dag er det heldigvis fruens tur til at lave mad, så jeg skal hverken handle ind eller noget. Men det betyder jo ikke, at dagen stopper her. Tiden frem til spisetid bruger jeg blandt andet til at tale med klinikchefen på Abdominalcentret på Rigshospitalet.


18.45 Vi spiser aftensmad, og derefter er der en masse mail, der skal besvares, om mødet i København på torsdag. Jeg skal også lige have læst artiklen i BMJ, så jeg kan give Dagens Medicin en tilbagemelding, og i morgen er der et økonomimøde om besparelser på godt fire millioner, som jeg skal forberede mig til.


22.30 Det er for sent at tænde for tv. Jeg sætter mig til at læse en skønlitterær bog – Hanne-Vibeke Holsts seneste roman. »Undskyldningen«, tror jeg, den hedder. Den udkom for nylig.


23.30 Det er tid at gå i seng.


06.00 Jeg står op og læser morgenaviserne …