Content area

|

»Det har lige været Ramadan …«

Urfan Zahoor Ahmed er speciallæge i almen medicin og med i et trelægekompagniskab i Hvidovre, hvor omkring halvdelen af patienterne har minoritetsbaggrund. Han er også talsmand for den frivillige Taskforce COVID-19, som arbejder i Københavns og Vestegnens kommuner.
Foto: Claus Boesen
Forfatter(e)
KLaus Larsen kll@dadl.dk

6.30: Fredag er normalt min fridag, men ikke i dag. Vores datter går i 9. og har fri til eksamenslæsning. Drengen går i 3. klasse, så efter morgenmad gør jeg ham klar og kører ham til skolen, der ligger i Sydhavnen. Da han er afleveret lidt i 8, fortsætter jeg til Københavns Rådhus, hvor vi skal optage en video om aflivning af myter omkring coronavacciner blandt københavnere og vestegnsborgere. Denne gang på dansk, men vi har tidligere lavet en på urdu.

9.15: Jeg kører ud til praksissen i Hvidovre. Jeg har egentlig fri om fredagen, men vi er med i forsøgsordningen, hvor praksissen kan tilbyde Modernavaccinen til vores patienter. De ældste blev indkaldt først, men nu (uge 20, red.) er vi nået til de 50+–årige. Halvdelen af vores patienter har minoritetsbaggrund. Vi ligger i Avedøre Stationsby, så derfor er vi i lidt tættere kontakt med de myter, der nogle steder florerer i miljøet.

10.00: Mens jeg vaccinerer, har mine to kompagnoner almindelig konsultation. Mange af dem, som kommer, har glædet sig utroligt meget til vaccinen – specielt de ældre, da det er i lokalområdet, og de ikke skal rejse langt. Nogle har været i selvvalgt isolation og har ikke set deres nære i et helt år. Der har endda været familier, der har fået deres dagligvarer sat uden for døren. Og jeg har patienter, som jeg ikke har set i min praksis i et helt år, hvor det primært har kørt på telefon eller videokonsultation. Så for mange er det et glædeligt gensyn, og stemningen er utroligt god.

Venteværelset er fyldt, og i observationsperioden på et kvarter bruger vi bænkene ude på centerstrøget, som vi kan holde øje med inde fra klinikken.

12.30: Vi spiser frokost – tre læger, to uddannelseslæger, en medicinstuderende og sekretæren. Snakken drejer sig bl.a. om travlheden for tiden – mange kommer, fordi de er nedtrykte og deprimerede – også unge, som er kørt træt i deres uddannelse og er blevet rodløse, fordi de ikke har den normale omgang med deres klassekammerater eller medstuderende. Der er også de almindelige konsultationer, hvor folk har afventet genåbningen og har gået med ting længere, end de ellers ville have gjort.

13.00: Jeg har fri og skal videre til fredagsbønnen i en moské i Nordvest, hvor jeg også skal fortælle om coronavacciner efter imamens tale. Det har lige været Ramadan, og nogle har ventet med vaccinen, til den var forbi. Så efter mit oplæg er der mange, som har spørgsmål: Om vaccinen er sikker, om den er god nok, om det er en med de bivirkninger, som folk har hørt brudstykker af information om.

15.00: Jeg kører ud til den pakistanske ambassade i Hellerup, hvor vi skal snakke om et iltbeholderprojekt i Pakistan. Man vil gerne undgå den situation, man har oplevet i Indien med mangel på ilt, og ambassaden har indkaldt relevante samarbejdspartnere for at diskutere, om det er realistisk at køre videre med et projekt for en iltfabrik. Det vil koste 4,5 millioner kroner, så der skal gøres et stykke benarbejde for at skaffe udviklingsmidler.

16.45: Efter mødet kører jeg hjemad i tæt trafik på Ring 3. Derhjemme er min kone stadig er i gang med et online-kursus, så børnene og jeg gør klar og dækker bord, så vi kan spise, når hun er færdig. Hun har lavet lammegryderet med ris.

19.00: Efter aftensmaden skal vi til Ikea i Tåstrup. Vi flyttede til Ishøj for to år siden og er i gang med en renovering. Vi skal indrette drengens legerum og skal købe tæpper og stole. I Ikea tager det som altid lidt længere tid, end man lige regner med.

20.45: er klokken blevet, før vi kører først hjemad igen med vores tæpper og møbler. Vi er hjemme omkring 21.30. Det har været en lang dag, og vi får lige en kop te, inden vi går i seng.

Blad nummer: 

Right side

af Sarah Wåhlin-Jacobsen | 12/08
2 kommentarer
af Sebastian von Huth | 09/08
2 kommentarer
af Philippe Adam Grandjean | 08/08
5 kommentarer
af Rune Jacobsen | 06/08
5 kommentarer
af Anna Sofie Bech | 02/08
4 kommentarer
af Lars Bønløkke | 01/08
13 kommentarer
af Henrik Ib Nielsen | 01/08
2 kommentarer
af Jamila Stephanie Hussein Eriksen | 01/08
2 kommentarer