Skip to main content

PROFIL - Fagligt kompetent arbejdsbi med et veludviklet socialt gen

Health på Aarhus Universitet har fået ny prodekan for uddannelse. Det er Charlotte Ringsted, der er kommet hjem fra Canada for at sætte sig i den nye stol. Tidligere kolleger beskriver hende som både ligefrem, dygtig og hårdtarbejdende. Men også som supersocial.

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

16. jan. 2015
4 min.

Charlotte Ringsted startede ved årsskiftet i sit nye job som prodekan for uddannelse på Aarhus Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet, Health, efter to år i Toronto, Canada.

Udnævnelsen glæder en af hendes fagfæller og tidligere kolleger, professor, overlæge, dr. med. Doris Østergaard, der er enhedschef på Dansk Institut for Medicinsk Simulation på Herlev Hospital.

”Aarhus er utroligt heldige, at de får hende. Vi er startet i samme speciale (anæstesiologi, red.) og har kendt hinanden i rigtig mange år”, siger hun.

Bl.a. har begge deltaget i arbejdet med at kvalitetsforbedre uddannelsen af landets anæstesiologer.

Hvordan er Charlotte Ringsted så?

”Jeg har oplevet hende som en meget hjælpsom person, som er med til at skabe et godt samarbejde mellem lægerne og de andre sundhedsprofessionelle i en afdeling. Samtidig er hun ufatteligt god til det med at skabe en god kultur i en afdeling. Det var hende, der skrev rapsange til festerne og var med i revyerne – den sociale side var helt utrolig. Og fagligt er hun meget kompetent”.

Selv om Charlotte Ringsted startede i anæstesiologien, er hendes faglighed i dag rettet mod medicinsk uddannelse.

”På et tidspunkt fattede hun interesse for uddannelse og formåede at applicere sin forskningserfaring fra specialet til et andet felt. Hun betragtede det næsten som et nyt subspeciale”, siger Doris Østergaard, som også beskriver sin tidligere kollega som lidt af en arbejdsbi.

Faktaboks

Fakta

”Hun er ikke en 37 timers person”, som hun siger.

”Charlotte er teoretisk velfunderet og innovativ, og hun har medvirket til at øge kvaliteten af forskning i uddannelse i Danmark. Hun stiller store krav til sig selv – og dermed også store krav til kvaliteten af det arbejde, hun laver sammen med andre. Hun stiller krav til samarbejdspartneren”.

Er det ikke synd at placere sådan er person i en mere administrativ stilling som prodekan?

”Jeg tror, hun vil bevare noget af sit forskningsengagement. Det er jeg ikke i tvivl om”.

Fortsat forskning?

Det samme siger Torben Schroeder, som bl.a. kender Charlotte Ringsted fra CEKU – Center for Klinisk Uddannelse - i København, som hun i sin tid stod i spidsen for. I dag er Torben Schroeder leder af centret.

”Jeg ved, at hun har lyst til forskning i medicinsk uddannelse. Det er synd at placere hende i en rent administrativ stilling. Det ville være godt, hvis hun har forhandlet sig til en mulighed for også at drive lidt uddannelsesforskning”, siger han.

”Hun er et stærkt kort, fordi hun har drevet medicinsk uddannelsesforskning som få har gjort det i Danmark”.

Hjem fra Canada

Charlotte Ringsted kommer til Aarhus efter en afstikker til Canada, hvor hun i to år har været leder af The Wilson Centre - et af verdens ledende centre for forskning i medicinsk uddannelse - og professor på universitetet i Toronto.

Det job blev hun opfordret til at søge.

”Det er godt skuldret”, siger Torben Schroeder.

Det må kræve en vis handlekraft at nå så langt?

”Ja, hun har aldrig været handlingslammet. Nu er hun jo anæstesilæge af baggrund, og der skal man handle. Hun er vældigt praktisk i den ellers lidt bløde pædagogiske verden. Det er helt givet et forhold, der har ført hende så langt, som hun er nået”.

Og måske også en vis diplomatisk sans?

”Jeg ved ikke, om man skal beskylde hende for at være en større diplomat, men forhandle kan hun bestemt. Nogle vil nok synes, at hun er noget bombastisk, men det er fordi, hun siger sin mening”.