Skip to main content

Fem spørgsmål til

Anne Steenberger, as@dadl.dk
17. jun. 2011
02 min
Hvad er årsagen til at det ikke gik?

Joint Commission overholder deres regler strikt. Derfor handler det meget om matematik.

Hvordan?

Der er to årsager til, at vi skal have besøg igen. For det første fik vi 51 anmærkninger. Og Joint Commission sætter grænsen ved 50. Den anden er, at hvis et hospital har en enkelt standard - ud af 320 med i alt 1.300 målelige elementer - hvor man scorer mindre end fem point, må man gå om. Det havde vi altså - for eksempel dokumenterer vi ikke godt nok i forhold til smertescreening.

Er der flere årsager?

Den blødere version er, at ledelsen har haft fokus et andet sted - på at vi har øget patientmængden med 40 procent i de senere år og skulle rette op på økonomien, og så har vi fået ny ledelse.

Er det en undskyldning?

Nej, det er ikke tid for dårlige undskyldninger. Det er en forklaring. Havde vi gjort det anderledes, havde vi ikke stået med den plet på vores image. Men omvendt er vi kommet igennem de økonomiske udfordringer.

Hvad har I sagt til personalet?

Vi har forklaret, hvor ledelsens fokus har været. Budskabet er, at nu vil vi give den en skalle og forholde os til de standarder, som vi ikke kunne opfylde. Så kommer vi i mål til efteråret, hvor vi forsøger igen.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen