Content area

|

»Forestillingen er teater-håndværksmæssigt en rigtig godbid«

Forestillingen »Det fortrolige rum« er en helt ny teaterform bestående af en mashup-blanding af drama, satire, video, virkelighed og dialog. Stykket er overordentligt medrivende, overraskende og aktuelt, også selv om det foregår i 2068, skriver anmelder og tidligere teaterlæge Johannes Hviid.
Foto: Montgomery
Forfatter(e)
Johannes Hviid, pensioneret praktiserende læge, Aarhus. Interessekonflikter: Tidligere teaterlæge for Svalegangen.

Stykket på Teatret Svalegangen hedder »Det fortrolige Rum« og handler bl.a. om offentlighedsloven og indgreb i den personlige frihed. Det lyder kedeligt, uinteressant og ret uvedkommende for en læge.
Men det er det ikke. Det er overordentligt medrivende, overraskende og aktuelt, også selv om det foregår i 2068. Men der er meget tydelige paralleller til 2022.

Det fortrolige rum

Manuskriptforfatter: Kristian Halken. Idé og instruktion: Ina-Miriam Rosenbaum. Spillesteder: Teatret Svalegangen, spiller fra d. 22. januar – 5. februar 2022. Forestillingen turnerer i hele landet fra den 7. februar til den 12. marts 2022. Se alle spillesteder her. Spilletid: 80 min. uden pause.

5 ud af 5 stjerner

Det centrale i stykket er problemerne omkring »virusinfektionen« (corona nævnes ikke direkte), en infektion, som har stået på siden 2020 her i landet. En journalist er blevet sat i isolation, og groteske, absurde og morsomme scenarier afsløres. Infektionen og dens håndtering har fået en enorm indflydelse på alt og alle – indflydelse på den måde vi lever på, den måde samfundet fungerer (eller ikke fungerer!) på i 2068. Eksisterer virussen i det hele taget?

Foto: MontgomeryFoto: Montgomery

Manuskriptforfatter Kristian Halken og instruktør Ina-Miriam Rosenbaum præsenterer os for alle mulige absurde argumenter for og imod vaccination, isolation, restriktioner og krav til såvel det enkelte menneske som til befolkningen som helhed. Man kan slet ikke lade være med at tænke på George Orwells Animal Farm. Mette Frederiksen er stadig statsminister som 90-årig (!), og socialdemokraterne har beholdt magten til at bestemme alt, og holde os alle hen i en censureret tilgang til viden og information, alt sammen i kraft af offentlighedsloven fra 2013, (som meget få af os er bekendt med i blot nogenlunde store træk).
Hvorfor er forestillingen relevant for læger? Det er den ganske enkelt, fordi vi dagligt møder mennesker, som har en meget forskellig holdning til både coronatiltag og til sygdom og symptomer i det hele taget. Og det skal vi forholde os til.

Foto: MontgomeryFoto: Montgomery

Forestillingen er teater-håndværksmæssigt en rigtig godbid. Meget fint skuespil samt en imponerende aktivitet »bag scenen«, men det skal ikke afsløres her. Stykket spilles på Svalegangen i Aarhus fra den 22. januar til den 5. februar og turnerer derpå 20 forskellige steder i landet. Gå ind på Svalegangen.dk og klik på Det Fortrolige Rum, så findes turnéplanen nederst på siden.

En forestilling, der er værd at gå efter. Lad dig informere, underholde og skræmme.

Blad nummer: 

Right side