Skip to main content

Frode Kirketerp Rømer

På vegne af overlægerne Diagnostisk Center; Silkeborg. Jørgen Selmer Buhl og Ulrich Fredberg

27. mar. 2013
2 min.

21.11.1938–23.2.2013

Det er med sorg, at vi erfarer, at vores mangeårige kollega Frode Kirketerp Rømer døde den 23. februar 2013.

Rømer blev læge i 1967. Han blev speciallæge i intern medicin, nefrologi og kardiologi og var overlæge på Medicinsk Afdeling i Silkeborg fra 1984 til 2010 – i de sidste fem år som konsulent på reduceret tid. I 2010 flyttede han med sin hustru Agnete til Frederiksberg, hvor de kom tættere på familien.

Rømer var fagligt højt respekteret og primus motor bag opbygningen af den kardiologiske afdeling i Silkeborg. Han skrev disputats om sarkoidose og er den dansker, der har nydt størst international anerkendelse på dette område. Helt til pensionsalderen fungerede han som reviewer om emnet på internationale tidsskrifter.

Rømer brugte en stor del af fritiden på museer, koncerter, højskoler og foredrag i både ind- og udland. Inden for den klassiske musik var han så vidende, at man fra Danmarks Radio anmodede ham om at undlade at ringe ind og deltage i radioens konkurrencer om dette emne, da »også andre skulle have en chance«.

Lige så venlig og rund Rømer fremstod, når man talte med ham, lige så skarp kunne hans pen være. Rømer var en af de første, der i et læserbrev påpegede de betydelige uhensigtsmæssigheder i »Aarhus-epj«, og skønt det administrativt ikke faldt i god jord, viste det sig efterfølgende – som altid – at hvert eneste kritikpunkt var sagligt velunderbygget og korrekt.

Det, vi mest af alt vil huske Rømer for, er dog hans altid gode humør og positive livssyn, hans hjælpsomhed og hans indsats for – sammen med sine overlægekolleger op gennem 1980’erne – at få skabt den unikke »Silkeborgstemning« på arbejdspladsen, der fremover står som symbolet på hans indsats for Diagnostisk Center Silkeborg.

Den 16. oktober 2012 havde vi den glæde at modtage Rømer til rundvisning på hans gamle afdeling, hvor gensynsglæden ved mødet mellem hans tidligere samarbejdspartnere var stor. Desværre blev det sidste gang, vi så Rømer. Vi vil savne hans breve med kommentarer til udviklingen af sygehuset og ønsker om opdateringer.

Få personer har haft så stor betydning for sygehuset i Silkeborg som Rømer.

Rømer efterlader sig sin ægtefælle gennem 49 år, Agnete, samt børnene Thomas, Nana og Eva og fire børnebørn, som han alle stolt berettede om.

Ære være Rømers minde.