Skip to main content

Generalforsamling 2004

4. nov. 2005
4 min.

Lægernes Pensionskasse afholder generalforsamling fredag den 23. april i tilknytning til læge- og repræsentantskabsmødet på Comwell Kolding, Skovbrynet 1, Kolding.

Generalforsamlingen består af delegerede fra Den Almindelige Danske Lægeforenings repræsentantskab. Delegerede er de til enhver tid værende medlemmer af DADL's repræsentantskab, som tillige er medlemmer af pensionskassen. Ethvert medlem af pensionskassen har ret til at møde på generalforsamlingen og tage ordet. Det er dog alene de delegerede, der har stemmeret.

Dagsorden

  1. Bestyrelsens beretning om pensionskassens virksomhed i det forløbne år

  2. Fremlæggelse af årsregnskab til godkendelse

  3. Fastsættelse af medlemsbidrag

  4. Forslag fra bestyrelsen eller delegerede

  5. Valg af bestyrelse

  6. Valg af revisorer

  7. Eventuelt.

Bestyrelsens forslag

Pensionskassens bestyrelse fremsætter en række forslag til generalforsamling 2004.

Ændring af valgperioder for bestyrelsen

Bestyrelsen lovede på generalforsamling 2003, at den ville vurdere, om det er hensigtsmæssigt, at der i forbindelse med udtræden af bestyrelsen inden udløbet af en valgperiode foretages nyvalg for den resterende del af valgperioden, eller om det ville være mere hensigtsmæssigt, at der i den situation foretages nyvalg for en ny fuld valgperiode.

Bestyrelsen foreslår, at der vælges et nyt bestyrelsesmedlem for en ny fuld valgperiode, når et bestyrelsesmedlem er udtrådt inden udløbet af en valgperiode. Det svarer bedst til de intentioner, der ligger bag ønsket om at have en funktionstidsbegrænsning på 6 år for de lægelige bestyrelsesmedlemmer.

Obligatorisk forsikring ved kritisk sygdom

På generalforsamling 2003 fremsatte bestyrelsen forslag om dækning ved kritisk sygdom. Forslaget blev ikke vedtaget. Til generalforsamling 2004 fremsætter bestyrelsen forslaget i en revideret form.

Forsikring ved kritisk sygdom har vundet indpas på det europæiske forsikringsmarked op gennem 90'erne. I takt med at flere og flere private forsikringsselskaber og pensionskasser har forsikringsdækningen på programmet, efterspørger også pensionskassens medlemmer i stigende grad forsikringen.

Forsikringen kan tegnes enten individuelt eller obligatorisk, men i Danmark har den obligatoriske dækning været den fremherskende. Den obligatoriske dækning vil også være det naturlige valg for pensionskassen, da det vil give den billigst mulige præmie for dækningen.

Dækning ved kritisk sygdom er en sumudbetaling til medlemmet ved første diagnosticering af en alvorlig sygdom, såfremt medlemmet er i live en måned efter diagnosticeringen. Forsikringen er således ikke et alternativ til dækning af de efterladte ved død.

De alvorlige sygdomme er fx:

  • Hjerteinfarkt

  • Forskellige former for cancer

  • Apopleksi (hjerneblødning)

  • Hjerteoperation (bypass og hjerteklap)

  • Multipel sclerose

  • Nyresvigt

  • Større organtransplantation

  • Døvhed

  • Blindhed

  • Parkinsons sygdom

  • Creutzfeldt-Jakobs sygdom

  • Alvorlige forbrændinger

  • Aids i udbrud.

Bestyrelsen foreslår, at der indføres dækning ved kritisk sygdom efter følgende model:

  • dækningen ved kritisk sygdom ophører ved det 65. år

  • gruppen op til og med 59 år betaler en aldersafhængig præmie og får en sum på 100.000 kr. i tilfælde af kritisk sygdom

  • gruppen af de 60- til 64-årige betaler en ens præmie og får en sum på 80.000 kr. i tilfælde af kritisk sygdom.

Da den naturlige præmie vokser betydeligt med alderen, vil en præmiemodel med ens præmie for hele gruppen medføre en omfordeling fra de yngre medlemmer til de ældre. For at undgå dette foreslår bestyrelsen en model med aldersafhængige præmier til og med alder 59 år. For at undgå meget høje præmier for aldersgruppen 60-64 år, præsenteres en model med en mindre reduktion af summen fra det 60. år, hvis den kritiske sygdom diagnosticeres første gang ved det 60. år eller senere.

Når forsikringen indføjes i den kollektive ordning, kan det ske uden afgivelse af helbredsoplysninger, og forsikringen dækker, hvis første diagnosticering af en af de omfattede sygdomme sker, mens det pågældende medlem er omfattet af dækningen ved kritisk sygdom.

Indtil videre vil bidragsbetalende medlemmer og medlemmer med bidragsfri dækning, hvor det forudsatte medlemsbidrag udgør mindst det almindelige medlemsbidrag, og hvor medlemmet er under den fastsatte udløbsalder på 65 år, være omfattet af kritisk sygdom. Øvrige medlemmer vil ikke være omfattet.

Det kan blive nødvendigt at foretage yderligere indskrænkninger i forhold hertil, hvis enkelte grupper vil virke meget fordyrende på præmien.

Vejledning til den lægelige revisors arbejde

Der knytter sig i praksis stor usikkerhed til, hvilke opgaver pensionskassens generalforsamling forventer, at den lægelige revisor skal varetage. Bestyrelsen foreslår derfor følgende vejledning for den lægelige revisors arbejde.

Den lægelige revisors opgaver

  • er at kontrollere, at beslutninger, fx vedrørende etiske investeringer, der træffes på generalforsamlingen, efterleves, samt at de udgifter, der knytter sig til fx bestyrelsesarbejdet, er rimelige

  • omfatter ikke forhold, der kontrolleres af de statsautoriserede revisorer eller af offentlige myndigheder.

De fuldstændige forslag, som indeholder de tekniske ændringer i vedtægt og pensionsregulativ, kan rekvireres i pensionskassen eller læses på www.lpk.dk/materialer