Skip to main content

Jeg er gået målrettet efter en fast stilling i Aarhus

Morten H. Andersen har været glad for at være i hoveduddannelse i både Aarhus og Holstebro. Alligevel er det helt efter planen, at han nu har fået fast stilling på Aarhus Universitetshospital, Skejby.

Morten Heebøll Andersen afslutter hoveduddannelse i urologi til september og starter umiddelbart efter i job på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Foto: Astrid Dalum
Morten Heebøll Andersen afslutter hoveduddannelse i urologi til september og starter umiddelbart efter i job på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Foto: Astrid Dalum

Jannie Iwankow Søgaard, mail@jannieiwankowsoegaard.dk / Foto: Astrid Dalum

22. jun. 2016
3 min.

Godt 230 km har læge Morten H. Andersen tilbagelagt i sin bil hver eneste arbejdsdag i samlet set tre år, når han 1. september står færdig som speciallæge i urologi. Med bopæl i Aarhus og en hoveduddannelsesstilling, der har betydet to gange halvandet år på Regionshospitalet Holstebro, har det ikke kunnet være anderledes.

»Det har der bestemt ikke været noget klynk over, for jeg har vidst fra starten, at det var sådan, det måtte være«, siger han.

Faktaboks

Fakta

Allerede inden han kom i hoveduddannelse, besluttede han og hans kone, der også er læge, at bosætte sig i Aarhus, vel vidende at han en dag ville komme til at pendle.

»Der er ikke ret mange specialafdelinger i urologi, og hoveduddannelsen er stykket sammen, så man skal have ophold på både en perifer og en central afdeling«, siger Morten H. Andersen.

Flere af hans kollegaer, der har stået i samme situation, har valgt enten at flytte til Holstebro eller at få et pendlerværelse i byen. Men den mulighed har ikke været aktuel for Morten H. Andersen.

»Det har hele tiden givet bedst mening, at vi blev boende i Aarhus. Blandt andet fordi min kone også er læge og har skrevet ph.d.-afhandling i Aarhus. Vi har også tre børn og har ikke haft lyst til flytte dem – slet ikke nu, hvor den ene går i skole. Og et pendlerværelse ville betyde, at min kone skulle trække hele læsset derhjemme alene, og det dur ikke«, siger han.

Pendleriet har dog ikke været uden gevinst.

»Både uddannelses- og produktionsmæssigt har det været godt i Holstebro. Derfor har det været en pris, der var værd at betale. Jeg har kunnet flytte mig fagligt, og der har været dygtige folk, jeg kunne lære af og støtte mig til«, siger Morten H. Andersen og påpeger, at det nok har været hårdere for familien end ham selv, at han har pendlet så meget.

Kollegialt har det også været en positiv oplevelse at være i hoveduddannelse på Regionshospitalet Holstebro. Men det sociale fællesskab uden for arbejdstid har Morten H. Andersen ikke haft tid til at dyrke ret meget. Inden længe er det dog slut med de mange timer bag rattet. Den 36-årige læge har nemlig fået job på Aarhus Universitetshospital, Skejby.

»Jeg læste i Aarhus, var i turnus i Nordjylland og tog så tilbage til Aarhus. Og der har aldrig været nogen tvivl om, at det er der, vi gerne vil være. Det handler om, hvad vi som familie befinder os godt med, og om logistik. Derfor er jeg også gået målrettet efter en stilling i Aarhus, hvor jeg også ved, at jeg kan komme til at beskæftige mig med det, jeg gerne vil. Begge steder har et højt fagligt niveau, og jeg ville også kunne trives i Holstebro, men nu er jeg spændt på faglige udfordringer i Aarhus«, siger Morten H. Andersen.À