Skip to main content

Jeg får alligevel lidt hjertebanken ...

Journalist Klaus Larsen, kll@dadl.dk
19. nov. 2010
03 min

06.30 Jeg har hørt, at al teknikken bag Lægedage fungerede godt ved generalprøven i går og har faktisk sovet fantastisk godt. Min kone synes lige, jeg skal klippes og klarer det i køkkenet, og hun lader mig skifte tøj tre gange, før jeg får starttilladelse.

08.40 Er ankommet i bil til Bella Center. Hilser ved skranken og går op for at undervise klinikpersonale i »telefonvisitationsguiden« indtil frokost.

10.00 Pause, som jeg benytter til at gå ned og åbne udstillingen og byde velkommen til udstillerne.

12.15 Går ned for at høre PLO-bestyrelsesmedlem Tove Holm på Speakers' Corner tale om »det nære sundhedsvæsen«. Da hun er færdig, falder hun besvimet om. På standen lige ved siden af holder Lars Gehlert Johansen færdighedsværksted i akuthjælp. Jeg når lige at blive forskrækket og sige til sidemanden: »Hun besvimer, vi må gøre noget!« Men hun griner bare, for det var en gimmick, så Lars Gehlert kan »genoplive« hende.

12.45 Under frokosten smalltalk - bl.a. med folkene fra Regionernes Lønnings- og Takstnævn, som jeg skal mødes med igen på fredag som medlem af PLO's forhandlingsgruppe.

14.00 Møder medarbejderne i Lægedagegruppen og snakker med dem om, hvad jeg skal sige og gøre, når jeg om en time skal byde velkommen ved den officielle åbning. Det er fjerde gang, jeg laver det her, og jeg har aldrig været nervøs. Men da jeg går ud for at skifte tøj, får jeg til min overraskelse lidt hjertebanken.

15.00 Så skal jeg på scenen. Jeg har ikke været med til at briefe ministeren. Det har (PLO's formand) Henrik Dibbern og (DSAM's formand) Roar Maagaard ta-get sig af sammen med DaCapo-teatret, der skal »spille op« til debatten.

Jeg byder velkommen, præsenterer holdet bag Lægedage, giver dem blomster og giver stafetten videre til Roar Maagaard.

16.30 Kaffepausen går med at besøge udstillingsstande og snakke med folk, inden jeg skal byde velkommen tilbage til halvanden times debat med teaterindslag. Ministeren deltager livligt og skarpt under hele debatten.

19.00 Sangerinden Caroline Henderson skal synge ved afslutningen. Hun har fået en lettere forstuvning af foden, så Lars Gehlert har lagt en forbinding, inden hun kan gå - med lidt hjælp - på scenen. Stiletterne må hun lade stå på en højttaler. Jeg spekulerer på, om musikken er lidt for avantgarde til lejligheden. De fleste har jo været her hele dagen og er lidt trætte. Men jeg nyder musikken, indtil Caroline Henderson slutter ved 20-tiden, og jeg takker hende med en buket blomster.

Hun kvitterer ved at sige, at vi har været et dejligt publikum. Lars lægger en ny forbinding.

20.30 Jeg kører hjemad. Selv om jeg ikke siger meget i løbet af sådan en dag og kun har undervist i tre timer, er jeg træt. Der er ingen hjemme, så jeg lægger mig i sofaen og drikker en øl.

Og falder i søvn med fjernsynet kørende, lidt over ni, tror jeg.

Der finder min hustru mig, da hun kommer hjem. Hun slukker for fjernsynet - og lader mig ligge i sofaen, hvor jeg vågner næste morgen.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen