Skip to main content

»Jeg glæder mig til version 2.0«

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

14. jun. 2013
3 min.

APP  »Jeg vil helt sikkert anbefale den – specielt når de værste børnesygdomme er blevet kureret«, lyder det med bestemthed fra reservelæge på Køge Sygehus Morten Wibroe.

»Den« er nærmere betegnet Yngre Lægers nye smartphone-app »Er din tid OK?«. Den gratis app kan hjælpe med at holde styr på, hvor mange timer man arbejder i hver normperiode, og kontrollere, om vagtplanen overholder overenskomsten, holde rede på overarbejde, antal fridage og meget andet.

Det lægger dog en dæmper på Morten Wibroes begejstring, at han selv har en Samsung Galaxy 3 med styresystemet Android, som langtfra er gode venner med app’en.

»Det virker, som om app’en ikke er helt klar til Android endnu«, siger han. » Det tog uforholdsmæssigt lang tid at sætte den op på grund af en masse praktiske småfejl, hvor den f.eks. slettede et tidspunkt, jeg lige havde sat ind, og der er en række andre irriterende bugs«. Siger Morten Wibroe.

Til gengæld roser han det som et godt initiativ, at man nu relativt enkelt kan tjekke sin overenskomst og på lidt længere sigt også vil kunne se, om lønnen er, som den skal være i henhold til overenskomsten: »Det er nok den største fordel ved app’en«, mener han.

Før han hentede app’en til sin egen Galaxy havde Morten Wibroe set den i funktion på en kollegas iPhone. Og der fungerede den upåklageligt.

»Det er kun en uge siden, app’en blev tilgængelig for Android-brugere. Men jeg har prøvet den på en iPhone, hvor jeg blev meget positivt overrasket. Den var nem og intuitiv at bruge. Og jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at bruge den rigtig meget, når den lige er blevet finpudset«, siger han.

Eneste vagtkalender

KBU-læge på Nykøbing Falster Sygehus Jane Kallesøe er iPhone-bruger, og hun tøver heller ikke med at anbefale app’en. Men selv om hun er glad for den, glæder hun sig til at se den i version 2.0.

Men først til det positive:

»Det er fedt, at den synkroniserer med kalenderen på Phone’n: Når man har skrevet sin vagtplan i app’en, behøver man ikke skrive den ind i kalenderen – det sker automatisk. Og så fungerer advarselsprogrammet også rigtig fint: Når arbejdstiden overskrider overenskomsten, kommer der et rødt udråbstegn, og når man trykker på det, kommer den overenskomstparagraf, der bliver overtrådt, frem – f.eks. at der er for mange nattevagter inden for en bestemt periode«.

Men der er også børnesygdomme: App’en er svær at komme i gang med, og Jane Kallesøe nævner en særligt irriterende detalje:

»Hvis man for eksempel har skrevet normperioden forkert, som jeg gjorde, da jeg skrev en dato forkert, sletter den alt, hvad man har skrevet ind, så man skal starte forfra. Det er lidt besværligt, at man ikke bare kan rette fejlen«.

Jane Kallesøe har brugt den gratis app, næsten siden den blev tilgængelig i begyndelsen af maj.

»Og det er allerede den eneste måde, jeg fører mine vagter ind i kalenderen på, så jeg bruger den faktisk en del. Den har en del andre funktioner, som jeg ikke bruger – det er primært til at holde styr på vagterne, og en gang imellem til at tjekke, om overenskomsten overholdes«, siger Jane Kallesøe.

»Jeg vil helt sikkert anbefale app’en. Og når den kommer i version 2.0, tror jeg, den bliver rigtig god«.

App: »Er din tid OK?« Til iPhone og Android. Gratis.