Content area

|

»… jeg springer træning over«

Bo Jannik Ejbjerg er ledende overlæge på Reumatologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital i Køge.
Forfatter(e)
Klaus Larsen, kll@dadl.dk

6.00 Mens jeg ligger i sengen, tjekkes mobilen for arbejdsrelaterede mails. Efter brusebad spiser jeg en gang havregryn, inden jeg kører fra København til Køge.

7.45 Jeg går en tur på afdelingen for at sige godmorgen. Det prøver jeg at nå hver morgen. Det er god stil at høre, om alt er, som det skal være. På mit kontor forbereder jeg mig til morgenkonferencen.

8.20 Jeg byder velkommen til konferencen, men overlader styringen til en 1. reservelæge. Det er en del af deres uddannelse. Denne torsdag er alle på arbejde. Vi har det princip, at vi ikke sender patienter hjem ved sygdom i lægegruppen, men fordeler den syge læges patienter på de fremmødte.

8.55 Jeg runder af, og vi går til ambulatoriet. I dag skal jeg også se patienter: fire rutinekontroller af patienter med kronisk leddegigt, plus en nyhenvist.

10.00 Blandt patienterne er en ældre kvinde, som er kendt i afdelingen pga. kronisk leddegigt. Hun er i øvrigt velbehandlet, men har fået opblussen i sygdommen med et håndled, der er hævet, så hun ikke kan bruge sin hånd. Vi bliver enige om at give hende en blokade i leddet med det samme, og jeg dækker op til steril injektion. Jeg har blandet en smule lidokain i binyrebarkhormonet, og efter injektionen kan hun forlade ambulatoriet symptomfri og tilfreds.

10.30 En af vores kendte patienter er kommet ind subakut på et afbud: en 50-årig kvinde med smerter ned i bækken og ben, så hun næsten ikke kan gå. Jeg undersøger hende og konstaterer, at der er tale om myofascielle smerter. Faktisk har hun døjet med gener længe, men nu er det bare blevet for meget.

11.00 En nyhenvist, yngre mand skal ses med henblik på udredning for mulig morbus Bechterew. Hans egen læge har foretaget nogle undersøgelser, og jeg behøver ikke megen paraklinik for at kunne bekræfte mistanken. Der skal lægges planer for ham, og jeg skal se ham igen om et par uger.

12.00 En sekretær banker på med henvisning af en patient, som er ved at falde for udredningsgarantiens tidsfrist. Jeg får patienten indplaceret hos en speciallæge, der kan se hende i dag, så vi overholder garantien. Ti minutter til en hastig frokost, før resten af dagen står på ledelsestid og administrativt arbejde.

13.00 Jeg visiterer henviste patienter til udredning eller behandling. Vi visiterer patienter fra hele Region Sjælland, da vores afdeling har regionsfunktionen inden for reumatologi. I Slagelse og Holbæk er reumatologien en del af de medicinske afdelinger. Visitationsarbejdet afbrydes af et kort telefonmøde med hospitalets vicedirektør om ressourcetildeling samt af andre opgaver i eftermiddagens løb, herunder opfølgning på prøvesvar af mine egne patienter.

14.15 Forberedelse til modtagelse af to nyansatte overlæger, som begynder på mandag. Vi skal have et introduktionsprogram klar, de skal præsenteres og vises rundt på afdelingen. Hvem skal varetage rundvisning på lægeambulatoriet og på terapiafsnittet osv.? Vi har også haft samtaler med ti ansøgere til en reservelægestilling. En er nu valgt ud til samtale, som også lige skal forberedes. Til sidst udfærdiger jeg statuspapir for Faxe Kommune vedrørende en patient, som har et forløb her.

15.30 Færdig for i dag. Spiser en banan, mens jeg kører til Ballerup til mit lille bijob som rådgivende læge – dvs. backup – for læger og sygeplejersker i akutberedskabet 1813.

20.00 Jeg kører hjem, hvor jeg laver aftensmad, spiser, ser tv og læser avis. To gange om ugen går jeg ned og træner i Fitness.dk. Har man lederjob, er man nødt til at være nogenlunde fit – ellers holder man ikke til det. Men i dag er jeg så smadret efter den lange arbejdsdag, at jeg springer træning over – det må du godt skrive.

Blad nummer: 

Right side

af Susanne Backman Nøhr | 04/10
3 kommentarer
af Stephan Alpiger | 03/10
1 Kommentar
af Lars Søgaard-Jensen | 03/10
1 Kommentar
af Simon Hjerrild | 03/10
7 kommentarer
af Bodil Jessen | 01/10
5 kommentarer
af Elo Aagaard Rasmussen | 01/10
1 Kommentar
af Jesper Peter Schou | 30/09
2 kommentarer
af Simon Graff | 27/09
2 kommentarer
af Jonathan Dahl | 26/09
1 Kommentar