Skip to main content

Kolding Sygehus er for stort til at blive kaldt et lille sygehus

Det er vigtigt for Dorete Frydshou Munck at blive en god kliniker. Derfor er hun glad for at være på Kolding Sygehus, hvor hun oplever at blive pålagt et stort fagligt ansvar.

Dorete Munck, læge på Kolding Sygehus. Foto: Palle Peter Skov
Dorete Munck, læge på Kolding Sygehus. Foto: Palle Peter Skov

Jannie Iwankow Søgaard, mail@jannieiwankowsoegaard.dk

15. mar. 2016
4 min.

For Dorete Frydshou Munck har vejen til lægefaget ikke været snorlige. Det var således først, da hun som sygeplejerskestuderende kom til at arbejde på en obstetrisk afdeling, at hun besluttede at sadle om og søge ind på medicinstudiet.

»Jeg blev meget optaget af specialet. Der er så meget i det; fødsler, kirurgien, rolige konsultationer og hyperakutte indgreb. Så fra starten af medicinstudiet har jeg vidst, at det var obstetriker, jeg ville være«, fortæller hun.

Faktaboks

Fakta

Netop nu arbejder 41-årige Dorete Frydshou Munck på Gynækologisk-obstetrisk Afdeling på Kolding Sygehus, hvor hun er i gang med anden fase af sin speciallægeuddannelse.

»Det var den her stilling, jeg allerhelst ville have, og jeg er gået målrettet efter den. Kolding Sygehus har et rigtig godt ry i uddannelsesøjemed. Man får lov at komme til faget, og den uddannelsesansvarlige overlæge, som har været her i mange år, har fået sat nogle virkelig gode programmer op. I det hele taget er der en meget uddannelsesmindet ånd på stedet«, siger hun.

Til forskel fra mange kollegaer har Dorete Frydshou Munck prioriteret ikke at skrive en ph.d. På grund af sin alder føler hun ikke, at hun har tiden til at afsætte tre år til en ph.d..

»Det vigtigste for mig er at blive en dygtig kliniker, og det er også arbejdet på gulvet, jeg synes er det sjoveste«, siger hun.

Og arbejdet på gulvet er der rig mulighed for at blive dygtig til på Kolding Sygehus.

»Man får virkelig lov til at prøve kræfter med faget her, og det er ikke svært at komme til, som jeg indimellem hører, at det kan være på de største sygehuse. Når det er tiden, at man skal tage noget mere ansvar, er de også rigtig gode til at give én et lille skub«, siger Dorete Frydshou Munck, der også er imponeret over, hvor fleksibel ledelsen er, når den laver vagtskema.

»Inden skemaet sendes ud, bliver alle spurgt, om det kan passe. Og der er for eksempel plads til at tage lidt hensyn til, at jeg har fire børn«, siger hun.

»Jeg kunne sagtens forestille mig at blive her på Kolding Sygehus til den tid, hvis de vil have mig. Jeg synes jo også, at Kolding Sygehus er for stort til at blive kaldt et lille sygehus. Vi har for eksempel 3.200 fødsler årligt. Kun 600 færre end de 3.800, de har i Odense«, siger hun og understreger, at hun dog også glæder sig til den del af sin uddannelse, der skal finde sted netop på Odense Universitetshospital.

-----

Mange yngre læger kommer i løbet af deres uddannelsestid til at arbejde i provinsen. Hvordan er det at være UNG LÆGE I PROVINSEN? Og hvad er godt og mindre godt ved det? I denne artikelserie vil vi give et indblik i, hvordan det er at tage en speciallægeuddannelse uden for de store byer.

Læs også: "Jeg har ikke problemer med at møde mine patienter i forsamlingshuset om aftenen"

Læs også: "Man kan blive lige så dygtig på et lille hospital som på et stort"

Læs også: "Folk bliver glade, når de hører, at man bliver"

Læs også: "De muligheder, der byder sig i Esbjerg, kan man bare ikke sige nej til"

Læs også: "Jeg er sikker på, at jeg bliver en bedre læge af at have været her"