Skip to main content

Kun positive reaktioner på kontroversiel TV-udsendelse

TV-udsendelsen mandag aften om Retsmedicinsk Afdeling i Aarhus var stærk kost for seerne. Men instituttet har ikke fået klager eller kritik. ”Kun positive reaktioner”, lyder meldingen.

Retsmediciner Marianne Cathrine Rohde (th) var den gennemgående figur i "Indefra" med Anders Agger i mandags. Over 200.000 så udsendelsen, og reaktionerne har været positive. Foto: DR.
Retsmediciner Marianne Cathrine Rohde (th) var den gennemgående figur i "Indefra" med Anders Agger i mandags. Over 200.000 så udsendelsen, og reaktionerne har været positive. Foto: DR.

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

12. nov. 2015
2 min.

Da ”Indefra” med Anders Agger rullede over skærmen i mandags den 9. november var det i flere tilfælde stærke og potentielt kontroversielle billeder, der dukkede op. Udsendelsen handlede om Retsmedicinsk Institut i Aarhus, og der var f.eks. eksempler på uigenkendelige lig, hvis indvolde blev undersøgt og dissekeret. Mere grafisk kunne det næsten ikke blive.

Instituttet havde forberedt sig på, at der muligvis kunne komme tilsvarende stærke reaktioner.

”Nogle seere kunne måske føle sig stødt over billederne. F.eks. hvis de har haft pårørende, der er blevet obduceret.... Skulle der være nogen, som efter udsendelsen føler et behov for at tale med os, er de velkommen til at ringe”, sagde institutleder Christian Lindholst til ugeskriftet i mandags.

Der har da også været reaktioner, fortæller Christian Lindholst.

”Men det har udelukkende været positive tilbagemeldinger. Efter udsendelsen var der mulighed for at kommentere udsendelsen på DRs chatside, hvor både Marianne Cathrine Rohde (retsmediciner og udsendelsens gennemgående figur, red.) og Anders Agger sad. Mange seere benyttede sig af denne mulighed, men der var næsten udelukkende positive reaktioner”, siger han.

Hvem var det, der henvendte sig?

”Mange seere var nysgerrige og stillede uddybende spørgsmål til vort arbejde. Der var også enkelte som havde haft vort arbejde helt tæt inde på livet i forbindelse med obduktion af en pårørende. Fra dem var der stor ros til udsendelsen og det retsmedicinske arbejde. De var generelt glade for at se hvor sobert og kompetent arbejdet blev udført. Det er jo ikke noget de tidligere har fået vist og været klar over. Disse tilbagemeldinger er vi specielt glade for”.

Så I samarbejder gerne med TV en anden gang?

”Jeg mener, man sagtens kan samarbejde med et medie. Man skal naturligvis gøre sig klart som organisation, hvilket formål der er med at medvirke. I vort tilfælde har vi opnået meget af det vi ønskede så det har været al arbejdet værd”.

Ifølge afdeling for Strategi og Medieforskning så 293.000 mennesker programmet om retsmedicinerne i Aarhus. Det svarer til 14% af tv-seerne og betegnes som "et rigtig flot resultat".

Læs også: Retsmedicinere portrætteres på TV