Skip to main content

Lægedage 2010 15.-19. november i Bella Center

Kirsten Talbro Laraignou, leder af Lægedage, ktl.plo@dadl.dk

24. sep. 2010
3 min.

TILMELDING NUDer er rift om pladserne, men heldigvis er det kun en tredjedel af kurserne, som kræver specifik forhåndstilmelding. De fleste har fri adgang, når blot du er tilmeldt kursusdagen.

Hvis du er hurtig, kan du endnu nå at tilmelde dig Lægedage til den lave pris, nemlig kr. 2.400 pr. dag. Efter den 1. oktober stiger kursusprisen med 200 kr. Hvis du er praktiserende læge, kan du få tilskud fra Efteruddannelsesfonden, og det samme gælder for praksisamanuenser i fase II og III. Er du yngre læge, kommer du med for kr. 600 pr. dag (efter den 1. oktober: kr. 650).

Tilmelding kan ske via hjemmesiden:
laegedage.dk, pr. e-mail: booking.plo@dadl.dk
eller pr. tlf.: 35 44 84 70.

KURSER OG WORKSHOPS
Lægedages program omfatter over 100 kurser, workshops og debatmøder med emner af vidt forskelligt indhold. Nogle kurser er tilløbsstykker, fx »Akupunktur«, »Håndtering af akutte patienter i praksis« og mange it-kurser. Også flere kurser for praksispersonalet er allerede fuldtegnede, bl.a. »Diabetes«.

Men der er heldigvis endnu masser af spændende muligheder. I skrivende stund er der 90 kurser, hvor der enten er åben adgang eller ledige pladser. I år er målretningen af undervisningen blevet finjusteret, således at der nu er i alt seks typer kurser.

Lægekurser - fx »Farmakoterapi af gamle, for lidt, for meget, forkert« og »Kognitiv terapi«.

Klinikkurser med deltagelse af hele klinikken - fx »Teamarbejde er sjovere«.

Fælleskurser for både læger og personale - fx »ADHD«, »Rehabilitering af kræftpatienter«, »Stress« og »Hjertestop«.

Personalekurser - fx »Telefonkonsultationen« og »Dragen i forkontoret«.

Sygeplejerskekurser - fx »KOL, step 2«.

Sekretærkurser - fx »Sekretærfunktioner i praksis«.

DEBATMØDER - FRA BERTEL HAARDER TIL LARS KLINGERT
Lægedages første debatmøde afholdes traditionen tro på åbningsdagen. Om det bliver akutbehandling eller kvalitet, der sættes fokus på - eller måske begge dele - vil tiden vise. Det exceptionelle er, at indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarders vil medvirke, og det samme vil Dacapo Teatret. Der er rigtig mange, der allerede har tilmeldt sig mandagen og åbningsdebatten, men auditoriet er stort, så der er god plads - endnu.

Ugen byder også på andre debatmøder: 'Hvor tæt kan vi komme medicinalindustrien uden at tage skade?', 'Social ulighed i sundhed', 'De ældre patienter, en udfordring af de store' og 'Er livet for kort til forebyggelse?'. Der bliver rig lejlighed til at få viden og de sidste nye informationer, til at reflektere og til at tage aktivt del i diskussionerne.

Sidste år rundede vi Lægedage af om fredagen med Karen-Marie Lillelunds kursus 'Kommunikation med humoren som forløser' - det blev et tilløbsstykke. I år har vi bedt journalist Lars Klingert, kendt fra DR (bl.a. fra succesprogrammet Strax) om at stå for den særlige afslutning på Lægedageugen. Lars Klingert vil med et interaktivt foredrag undervise i, hvordan man kan undgå, at en vanskelig patient kommer til at styre kommunikationen. Der er lagt op til både smil og nyttig viden.

VEL MØDT PÅ LÆGEDAGE 2010!