Content area

|

Lægemødet udskydes på grund af corona – formanden bliver på sin post

Lægeforeningens bestyrelse udskyder repræsentantskabsmødet. Lægemødet er nu planlagt tilat finde sted den 19. juni og det forkortes med en dag.
Forfatter(e)
Redaktionen

På sit møde torsdag besluttede Lægeforeningens bestyrelse at udskyde det årlige repræsentantskabsmøde, Lægemødet, hvor foreningen blandt andet skulle have valgt en ny formand.

Lægemødet skulle have fundet sted den 24.-25. april i Aarhus, hvor omtrent 200 læger, politikere, repræsentanter fra myndigheder, regioner og andre organisationer skulle være samlet. Mødet er nu udskudt til den 19. juni 2020. Det sker i lyset af udviklingen af COVID-19 og den kæmpestore opgave, som læger står over for i de kommende måneder.

»Som tingene er nu, er det åbenlyst, at vi må udskyde det planlagte Lægemøde. Vi vil ikke risikere en situation, hvor så mange læger kunne risikere at blive udsat for smitte på et sted, og vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer. Patientsikkerheden og sundhedsvæsenets kapacitet til at klare det betydelige pres fra COVID-19 er vores førsteprioritet. Samtidig er det indlysende vigtigt at forsinke og mindske smittespredning i den nuværende situation,« siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Udskydelsen betyder, at Lægemødet gennemføres i en forkortet udgave på en enkelt dag i stedet for to. Den indebærer også, at valget af ny formand for Lægeforeningen er udskudt. Den afgående formand, Andreas Rudkjøbing, fortsætter på posten, indtil Lægemødet kan afholdes og et valg har fundet sted.

Ifølge Lægeforeningens vedtægter skulle Andreas Rudkjøbing senest træde af som formand ved Lægemøde i foråret 2021. Han meddelte dog i januar dette år, at han ønskede at træde tilbage som formand ved Lægemødet 2020. Dermed fik årets repræsentantskabsmøde pludselig et formandsvalg på dagsordenen, som nu også må udskydes i foreløbig to måneder.

 

Læs også:

Andreas Rudkjøbing stopper som formand for Lægeforeningen

»Jeg stopper ikke et år før tid på grund af en enkelt ting. Der er flere årsager.«

Right side

af Pedram Kazemi-Esfarjani | 18/01
2 kommentarer
af Johan Ludvig Reventlow | 18/01
1 Kommentar
af Claus Manniche | 18/01
1 Kommentar
af Bjarne Skjødt Hjaltalin | 18/01
1 Kommentar
af Yngve Lund | 17/01
13 kommentarer
af Jens Meyer Svendsen | 16/01
1 Kommentar
af Claus Rasmussen | 16/01
3 kommentarer
af Thomas Eric Olesen | 15/01
2 kommentarer