Skip to main content

m.i.x.t.u.r.

Redaktionsmedarbejder Vips Lind & redaktør Ulla Davidsen

2. nov. 2005
1 min.

Spiritusprøver

Politiet skal selvfølgelig kunne få foretaget blodprøvetagning hos formodede spiritusbilister. Dilemmaet kommer, hvis den formodede spiritusbilist slæbes hen på skadestuen, og der opstår tvivl om lægens rolle; altså om lægen er hjælper eller del af et sanktionssystem. Derfor må det klart foretrækkes, at politiet anvender læger på konsulentbasis til at udføre opgaven uden for hospitalsregi med blodprøvetagning og erklæringsafgivelse i forbindelse med detentionsanbringelser mv. Arbejdet skal selvfølgelig honoreres.

Se www.fayl.dk >lup> søg på attest og takster.

Vi har ringet til tilfældigt valgte politikredse for at høre, hvordan man gør:

Bornholm

Politiet foretrækker, at det foregår på politistationen, men af nød foregår det i dag på skadestuen (tidligere stort set altid på stationen). Dette skyldes, at der er så få læger, der ønsker at udføre opgaven på konsulentbasis.

Aalborg

Foregår på politistationen, undtagen i tidsrummet kl. 8-10 om morgenen (da på skadestuen). Nogle læger deles om spritvagten - der altså dækker døgnet på nær de to timer.

Lyngby

Foregår stort set altid på stationen. Den politimand, vi talte med, havde tidligere været ansat i Holbæk, og her foregik det også på stationen og kun på skadestuen, hvis embedslægen/vagtlægen var forhindret i at møde op på stationen.