Skip to main content

Næsten to tredjedele af Region Hovedstadens hospitalslæger bijobber

Region Hovedstadens årlige opgørelse af lægers bibeskæftigelse viser, at tre pct. flere arbejdede ved siden af deres hospitalsjob i 2014 end året inden. Ingen læger havde problemer med at få nebengeschäften vurderet forenelig med hovedjobbet.

1813-akutsystemet er et af de steder, hvor Region Hovedstadens hospitalslæger bijobber.
1813-akutsystemet er et af de steder, hvor Region Hovedstadens hospitalslæger bijobber.

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

19. maj 2015
2 min.

De fleste af Region Hovedstadens cheflæger, overlæger og afdelingslæger har et eller flere andre jobs - nærmere betegnet 62 pct. Det viser regionens seneste opgørelse, som dækker 2014. Niveauet er en smule over 2013, hvor det lå på 59 pct.

Ifølge de retningslinjer, der gælder for lægers bijobberi, må det ikke komme i karambolage hverken indholds- eller tidsmæssigt med hovedbeskæftigelsen, og det har ingen af lægerne haft problemer med, viser opgørelsen.

Langt den største gruppe arbejder ved siden af på andre hospitaler eller klinikker, og arbejdet fordeler sig næsten ligeligt på den private sektor - f.eks. privathospitaler - og den offentlige - dvs. andre hospitaler eller måske i 1813-akutsystemet.

Ca. hver tredje - 29 pct. - udarbejder attester, og 15 pct. har en tilknytning til en medicinal- eller medikovirksomhed, der kræver anmeldelse til eller tilladelse fra Sundhedsstyrelsen.

Det er i øvrigt muligt for lægerne at have flere bijobs, men opgørelsen rummer ikke omfanget.

Det er først og fremmest anæstesiologer, psykiatere og ortopædkirurger, der arbejder ved siden af deres almindelige hospitalsjob.

Næsten halvdelen af de arbejdsomme læger bijobber i under 15 timer om måneden - et niveau, der ifølge opgørelsen svarer til 2012 og 2013. Knap en tredjedel bijobber dog langt mere - nemlig 25 timer om måneden eller mere.

Opgørelsen er blevet forelagt Regionsrådet i Region Hovedstaden, som har den på dagsordenen ved dets møde i dag. Men den ventes ikke at afføde særlige bemærkninger - som rapporten selv formulerer det:

"Det generelle billede af bibeskæftigelse ligger på niveau med resultaterne i både 2012 og 2013, og der ses ikke nye tendenser i registreringerne".

På den baggrund anbefaler Region Hovedstadens forretningsudvalg, hvor rapporten allerede er blevet behandlet, at Regionsrådet tager opgørelsen "til efterretning".

Læs: Oplysningspligt vedrørende bibeskæftigelse 2014 (starter side 28).