Skip to main content

Yves Sales

Der går historier om Yves Sales i PLO. Mange historier. Og de er næsten alle sammen sande. F.eks. dengang, den nu forhenværende næstformand for PLO og praktiserende læge i Valby dukkede op til en af de højborgerlige galamiddage i forbindelse med et Lægemøde iført korte shorts til smokingjakken.

Den slags festlige indslag er Yves Sales efter sigende storleverandør i.

PLO-formand Michael Dupont fortæller f.eks. om engang, de skulle til møde i Nordsjælland.

»Pludselig stoppede han midt i Grib Skov, steg ud, åbnede bagagerummet og tog en flaske hvidvin og nogle glas ud. Han er en, der kan få noget festligt ud af selv en køretur til et møde«, siger Michael Dupont.

Farlig på fløjen

Livsglæden sameksisterer med et skarpt intellekt og en fænomenal hukommelse, som han organisatorisk indtil videre har anvendt i de praktiserende lægers tjeneste.

Nu »avancerer« han så til Lægeforeningens Hovedbestyrelse.

»I PLO har jeg haft nogle meget konkrete opgaver f.eks. med overenskomster og været helt nede i detaljerne. Nu vil jeg gerne stifte bekendtskab med et mere overordnet perspektiv inden for sundhedspolitik og det sundhedsfaglige«, siger Yves Sales.

Står det til Yves Sales selv, vil han gerne lægge en stor indsats på hhv. lægemiddelområdet, det sammenhængende sundhedsvæsen og akutbetjeningen. Især de to sidste kræver en høj grad af samarbejde mellem alle aktører i sundhedsvæsenet.

»Det er nødvendigt, at vi forstår og har respekt for hinandens faglig-hed og arbejdsvilkår. At vi bruger hinanden i stedet for at bekrige hinanden«, siger han.

En sådan rolle som lægelig brobygger burde Yves Sales have gode forudsætninger for. Han spiller nemlig håndbold med Yngre Lægers direktør, Søren Geckler, i klubben »Røde Stjerne« i København.

»Han er en farlig højre fløj at have med. Indimellem også for modstanderne. Men han er også god som indpisker, når der skal samles hold«, siger Søren Geckler.

Alt sammen egenskaber Yves Sales uden tvivl får god brug for i Hovedbestyrelsen.

Michael Dall

Det nye medlem af Lægeforeningens hovedbestyrelse, Michael Dall, har været lægepolitisk aktiv stort set fra første dag på medicinstudiet i Odense. Inden han kom til Odense, havde han dog afsluttet de første to år af jurastudiet i København. Til gengæld kastede han sig som mediciner direkte ind i FADL-arbejdet og var snart kredsformand i Odense, og senere, i en kort periode, formand for FADL's hovedforening.

På 2. del engagerede han sig stærkt i uddannelsesarbejdet og blev medlem af studienævnet på hele 2. del, samtidig med at han var aktiv på FADL's forlag.

I 2002 blev han formand for Gruppen af Yngste Læger (GYL) og i 2004 medlem af Yngre Lægers bestyrelse. Det var fortsat den uddannelsespolitiske interesse, der var bærende, og i YL faldt det lige for at indsætte ham i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse og at gøre ham til formand for YL's Forsknings- og Uddannelsesudvalg, da Jens Winther Jensen stoppede for at blive formand i Lægeforeningen.

Michael Dalls hovedinteresse er fortsat uddannelsespolitik, og han regner derfor med at overtage Mette Siemsens post som formand for Uddannelsespolitisk Udvalg.

I marts blev Michael Dall ansat i et hoveduddannelsesforløb i medicinsk gastroenterologi og hepatologi. Går alt efter planen, regner han derfor med at få specialistautorisation i marts 2011.

Og det regner du med sker?

»Ja, da. Bestemt. Medmindre jeg bliver afbrudt af et forskningsprojekt«.

- ?

»Jeg har et ph.d.-projekt i skuffen, og har søgt forskningsmidler. Kommer de, varer det nok tre år længere med at blive speciallæge«, siger Michael Dall.

Noter fralægemødet 2006

Læge- og repræsentantskabsmødet for 2007 vil blive afholdt i Korsør fra 27.-28.april.