Skip to main content

Ønske om tværfaglighed

Journalist Mette Breinholdt

2. nov. 2005
2 min.

Da de første tanker om at etablere et privathospital i Herning begyndte at spire frem, var alment praktiserende læge, Jens Erik Østergaard, med i kredsen af idémagere.

I dag er han bestyrelsesformand for det unge hospital fra marts 2000.

I kredsen var der også kollega og praksiskompagnon Peter Aarslev og to ortopædkirurger.

- Vi ville egentlig bare lave en idrætsmedicinsk klinik. Tanken var, at vi ville have en mere tværfaglig tilgang til patienten, fortæller han.

Jens Erik Østergaard har i mange år været optaget af idræts-medicin, og i sin praksis har han mange idrætsfolk - især badmintonspillere.

Men ideen udviklede sig hurtigt, så flere faggrupper kom med i initiativgruppen, og konturen tegnede sig af et specialemæssigt bredt funderet hospital.

- Vi fik også to neuropsykologer, to psykiatere, parenkymkirurger og plastikkirurger med på ideen, siger Jens Erik Østergaard og fortæller, at hospitalet i dag blandt andet også rummer alternative faggrupper som fysioterapeuter, kiro-praktorer og diætister.

Praktisk indflydelse

- Jeg tror, at når hospitalet i dag er så usædvanligt tværfagligt, hænger det sammen med, at vi var to praktiserende læger med fra starten. Eksempelvis ortopædkirurgerne kan have svært ved at acceptere behovet for kiropraktorer. Men efter mange år i praksis bliver man mere ydmyg over for den slags ting, siger han.

I dag tager de praktiserende læger, der er tilknyttet Dalgas, sig ikke kun af idrætsskader, som de blandt andet behandler med akupunktur. Helbredsundersøgelser er også blevet et vigtigt tilbud, og indtil videre er markedet voksende.