Skip to main content

Overlægeforeningen: akutberedskabet på Helsingør Hospital uforsvarligt

Dorte R. Jungersen, dortejungersen@hotmail.com

29. apr. 2011
2 min.

Overlægeforeningen har henvendt sig til Sundhedsstyrelsen for at få klar besked på, om det amputerede akutte beredskab på Helsingør Hospital, der trådte i kraft 1. april, er fagligt forsvarligt, lever op til regionens egen hospitalsplan, og om patienternes sikkerhed er i orden.

Det mener Overlægeforeningen nemlig ikke selv. Foreningen synes, at det beredskab, der er i Skadestuen og på Medicinsk Afdeling på Helsingør Hospital, hverken er acceptabelt for borgerne eller foreningens medlemmer.

Anledningen er, at Helsingør Hospital - der ifølge den vedtagne hospitalsplan skal lukke senest 2020 - pr. 1. april er blevet kraftigt beskåret. Al kirurgi, billeddiagnostik, laboratorievirksomhed og anæstesiologi er overflyttet til Hillerød Hospital.

Helsingør Hospital råder nu alene over en medicinsk afdeling - og en lille reumatologisk, hvis personale skal varetage den fortsat døgnåbne skadestue.

Ingen anæstesilæge

Det er især fraværet af en anæstesiologisk speciallæge, der bekymrer Overlægeforeningen.

Ved akut sygdom skal personalet enten kontakte en af Region Hovedstadens akutlægebiler, den anæstesiologisk vagthavende på Hillerød Hospital eller alene forlade sig på akutsygeplejersken på Helsingør Hospital.

Det samme gælder patienter på Medicinsk Afdeling, hvis de bliver kritisk syge under indlæggelsen.

Det finder Overlægeforeningen både bekymrende og i strid med regionens vedtagne hospitalsplan. Foreningen synes heller ikke, det er en formildende omstændighed, at der på Hillerød Hospital etableres et ekstra speciallægevagtlag i anæstesi. Det oprettes, fordi de intensive funktioner samles på Hillerød Hospital. Ikke for at sikre, at der er særlig tilkaldevagt for nærhospitalerne i Helsingør (og Frederikssund).