Content area

|

PLO-Syddanmark: Vi håber på at vende tilbage til forhandlingsbordet om lægevagten

Fredag den 4. november afbrød Region Syddanmark forhandlingerne om lægevagten uden at aftale nye møder med PLO-Syddanmark. PLO-Syddanmark vil nu drive lægevagten videre på uændrede vilkår, så den fortsætter som hidtil.
Lægevagten (arkivfoto)
Forfatter(e)
Af PLO

»Det er ærgerligt, at regionen har ønsket at afbryde forhandlingerne. Jeg mener, at vi har nærmet os hinanden, og jeg tror bestemt, det er muligt at lande en aftale om lægevagten. Så jeg håber, at vi kan vende tilbage til forhandlingsbordet snarest muligt«, siger formanden for PLO-Syddanmark, Birgitte Ries Møller.

Hun understreger, at der ikke er noget, der vil ændre sig i driften af lægevagten, selv om regionen har erklæret sammenbrud:

»PLO-Syddanmark vil drive lægevagten videre på uændrede vilkår uden en igangværende aftale. Lægevagten vil dermed fortsætte som hidtil«, siger Birgitte Ries Møller.

  • »Vi ønsker os en modernisering af lægevagten med akutknap, et moderne it- og telefonsystem og bedre tilbud til psykisk syge«.

Birgitte Ries Møller, formand for PLO-Syddanmark

Hun fortsætter:
»Mit vigtigste fokus lige nu er borgerne, som jeg mener bør mødes af en fremtidssikret lægevagt, der er indgået på et ansvarligt grundlag. Vi ønsker os en modernisering af lægevagten med akutknap, et moderne it- og telefonsystem og bedre tilbud til psykisk syge«.

»Jeg har et stort håb om, at vi snart kan mødes om at modernisere aftalen, der er 15 år gammel. Det er afgørende for patienternes mulighed for at komme hurtigt igennem til lægevagten, at vi kan indgå en aftale, der reducerer arbejdsbelastningen for den enkelte læge, der i langt de fleste tilfælde skal dække lægevagten som ekstraarbejde udover hverdagen i sin egen klinik«, slutter Birgitte Ries Møller.

Læs mere:

Afgørelsens tid for lægevagten: Den sidste nattevagt?

Opsagt aftale om lægevagt: «Vi gør det for at få rene linjer«

Jorden brænder under lægevagten - »mange yngre synes bare, at lægevagten er besværlig«

Lægevagten

Lægevagten er et tilbud om almen lægehjælp ved akut opstået sygdom til borgere uden for de praktiserende lægers åbningstid.

I henholdsvis Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland varetages denne opgave af de praktiserende læger.

PLO og Danske Regioner har aftalt, at der i disse tre regioner i 2022 skal forhandles om en modernisering af vagtaftalerne – det vil sige de aftaler, der fastlægger, hvordan der skal leveres akut lægehjælp til borgere uden for de praktiserende lægers åbningstid.

 

Right side

af Anette Bygum | 02/12
1 Kommentar
af Karen Flink Konstantin-Hansen | 02/12
1 Kommentar
af Bolette Gerd Friderichsen | 29/11
4 kommentarer
af Kai Axel Lorentzen | 28/11
1 Kommentar
af Anders Beich | 27/11
1 Kommentar
af Jon Erik Fraes Diernæs | 21/11
4 kommentarer
af Morten Holm | 21/11
1 Kommentar
af Tom Giedsing Hansen | 21/11
2 kommentarer