Skip to main content

Podcast: LGBT-læge i sundhedsvæsenet

I Ugeskriftets podcast fortæller læge Cæcilie Trier Sønderskov om, hvordan det er konstant at blive mødt med spørgsmål til privatlivet og være LGBT-læge i sundhedsvæsenet.

Cæcilie Trier Sønderskov kommer i Ugeskriftets podcast med bud på, hvordan læger kan henvende sig til deres LGBT-kolleger og -patienter. Foto: Claus Boesen.
Cæcilie Trier Sønderskov kommer i Ugeskriftets podcast med bud på, hvordan læger kan henvende sig til deres LGBT-kolleger og -patienter. Foto: Claus Boesen.

Ditte Damsgaard, dd@dadl.dk

16. aug. 2019
2 min.

”Hvordan har I sex” og ”skal du så ikke have børn” var blot nogle af de spørgsmål, som Cæcilie Trier Sønderskov mødte fra sine lægekolleger, da hun havde kvindekærester.

Hun er hoveduddannelseslæge i pædiatri, medlem af Yngre Lægers bestyrelse og panseksuel.

Lyt til Ugeskriftets podcast 'LGBT-læge i sundhedsvæsenet' her:

Cæcilie Trier Sønderskov opfordrer i Ugeskriftets podcast læger til at droppe de mange upassende spørgsmål om LGBT-lægers privatliv, så det bliver lettere at stå frem og lære sine kolleger rigtigt at kende.

For der er nemlig en del LGBT-læger og danske LGBT-personer generelt, som holder deres seksualitet hemmelig.

En ny rapport fra Ligestillingsministeriet konkluderer, at over en fjerdedel af de adspurgte LGBT-personer kun i nogen grad, i ringe grad eller slet ikke føler, at de kan være åbne om deres seksuelle orientering på deres arbejdsplads.

Det er også Cæcilie Trier Sønderskovs oplevelse, og hemmelighederne har konsekvenser for arbejdsmiljøet, siger hun.

”Identiteten som læge fylder meget for læger. Det er det, man er, når man går på arbejde. Jeg er ikke først og fremmest mor, jeg er først og fremmest kommende børnelæge, når jeg er på arbejde. Og det er jeg også overfor mine kolleger. Overfor sygeplejerskerne og de andre læger har jeg lyst til først og fremmest at være hoveduddannelseslæge,” fortæller hun i podcasten.