Skip to main content

Sygeplejerske: »Det er vores andet ægteskab«.

LÆGEDAGE: I Tølløse Lægeklinik prioriterer læger og klinikpersonale at bruge tid sammen. Både i dagligdagen og på deres årlige sommerhustur. I går var de sammen på Lægedage.
Sygeplejerske Camilla Kjær, praktiserende læge Lise-Lotte Lindqvist, praktiserende læge Karen Colding Laustrup, sygeplejerske Karen-Margrethe Næstrup og sekretær Lene Hernes fra Tølløse Lægeklinik. Foto: Claus Boesen
Sygeplejerske Camilla Kjær, praktiserende læge Lise-Lotte Lindqvist, praktiserende læge Karen Colding Laustrup, sygeplejerske Karen-Margrethe Næstrup og sekretær Lene Hernes fra Tølløse Lægeklinik. Foto: Claus Boesen

Signe Bjerre, info@signebjerre.com

13. nov. 2018
3 min.

Der var stille i Tølløse Lægeklinik i går. Klinikkens to læger og resten af klinikpersonalet var nemlig taget til Lægedage. For dem er fællesskabet en naturlig del af hverdagen.

»Vi kender hinanden rigtig godt. For os er det ikke bare arbejde. Det er vores andet ægteskab«, siger Karen-Margrethe Næstrup, der er den ene af klinikkens to sygeplejerske.

Hovedformålet med at tage sammen til Lægedage i år er at få et fælles fagligt fundament for insulinbehandling.

»Vi har prioriteret, at vi alle sammen er med i år, så vi får noget fagligt input sammen, som vi kan diskutere i fællesskab. Men det handler også om at styrke den teamfølelse, vi allerede har. Der er en stor værdi i at have tid til at snakke og være lidt ekstra sociale over frokosten«, siger praktiserende læge Lise-Lotte Lindqvist.

To daglige møder

I det daglige, når de fem kvinder er på lægeklinikken i Tølløse, har de to faste møder. En halv times middagspause kl. 10.30-11.00 og en fælles frokost kl. 12.15. Det første møde bruger de på undervisning og på at spørge hinanden, hvis der er noget, de er i tvivl om. Og frokosten bruger de til at spørge ind til børnebørnene, manden derhjemme og det, de går og laver i fritiden.

»Mange forestiller sig, at det er ensomt at være i praksis, men det her er noget af det mindst ensomme arbejde, jeg nogensinde har haft. Vi snakker meget med hinanden i løbet af dagen og har hele tiden føling med, hvad vi hver især laver«, siger Karen Colding Laustrup, der er klinikkens anden praktiserende læge.

Kræver en indsats

Men fællesskabet og det gode samarbejde kommer ikke af sig selv:

»Det er noget, man skal gøre en indsats for. Man skal ville det. Både i det daglige, hvor det er vigtigt at have målrettede pauser, og i løbet af året, hvor vi holder fælles fagligt seminar og tager i sommerhus sammen«, siger Karen Colding Laustrup.

Og selvom det kan virke ligegyldigt i en faglig sammenhæng at høre om hinandens privatliv, betyder det meget for, at man som team fungerer.

»Jeg tror, det har en stor betydning for den rummelighed og lydhørhed, vi har over for hinanden i vores klinik. Vi er ikke kun vores arbejde. Vores værdier og verdensbillede er også farvet af vores fritid. En gang imellem opstår der noget i ens privatliv, hvor man er nede på overskud. Da er det vigtigt, at de andre slutter ring om én«, siger Karen Colding Laustrup.

Faktaboks

Derfor er det en god ide at arbejde som et stærkt team