Skip to main content

»Vi ville nok føle stress, hvis vi var nye på studiet«

ET DØGN MED... Marie Warny har ekstra travlt for tiden. Hun læser medicin på tiende semester, forsker, går til forelæsninger – og har også lige et par eksaminer, herunder den store mundtlige, der venter lige om hjørnet.

Marie Warny og læsemakker Christoffer Vissing øver neurologiske undersøgelsesteknikker op til den forestående eksamen.
Marie Warny og læsemakker Christoffer Vissing øver neurologiske undersøgelsesteknikker op til den forestående eksamen.

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

2. jun. 2014
3 min.

7.15 Jeg behøver ikke stå så tidligt op, for vi bor på Østerbro, og jeg skal bare være til forelæsninger på Rigshospitalet kvart over otte. Jeg spiser morgenmad og cykler af sted.

8.15 Denne torsdag formiddag har vi fire forelæsninger i vores igangværende kursus. Kurset handler om klinisk socialmedicin og rehabilitering. I dag er det med fokus på ældre. Det er en anden slags forelæsninger end dem, vi er vant til. Lidt »blødere« og mere beskrivende end de tunge, informationspakkede forelæsninger, vi normalt har. Men man skal stadig høre godt efter, for selv om det er »blødt«, er der masser af fakta, f.eks. i form af paragraffer og den slags.

12.00 Jeg mødes med min læsemakker Christoffer Vissing ovre på Panum, hvor han er i gang med noget forskning i neurologi. Neurologi er et af de store fag, vi skal op i til eksamen, og for tiden mødes vi cirka hver anden dag for at gennemgå nogle af de spørgsmål, vi skal op i.

13.15 Vi kan få en neurologisk patient til eksamen, og så skal vi kunne det, der hører til den neurologiske standardundersøgelse. Der, hvor læsemakkeren arbejder, er der et rum med en undersøgelsesbriks. Her kan vi øve nogle af de greb, der skal bruges, når man undersøger reflekser, tester for muskelkraft osv. Der er meget at lære, og vi løber stærkt for tiden. Men efter seks års studier bliver man god til at fornemme og udvælge. Vi ville nok føle stress, hvis vi var nye på studiet.

14.10 Jeg cykler til Herlev Hospital, hvor jeg skal møde den ene af mine to vejledere. Jeg plejer at cykle langs Hillerødmotorvejen. Der er en god cykelrute, som man springer på ude ved Bellahøj Svømmehal. Vejret er dejligt, og turen tager cirka 35 minutter.

14.50 Jeg mødes med min vejleder om det hæmatologiske forskningsprojekt, som jeg begyndte på, da jeg havde et forskningsår inden tiende semester. Det er det afsluttende møde, hvor vi gennemgår artiklen og nogle af figurerne for nogle af de sidste rettelser, inden vi sender den ind. Vi forsøger først med British Journal of Haematology og håber det bedste. Artiklen hedder »G-6-PD i den danske indvandrerbefolkning«. Den er baseret på blodprøver fra indvandrere, der undersøges på Herlev med henblik på »anden diagnostik«.

17.00 Jeg cykler hjemad fra Herlev. Undervejs køber jeg ind til aftensmad. Det bliver grillmad, som det tit er tilfældet, når vejret er godt, så vi tager det hele med ned og spiser nede i gården.

20.00 Jeg læser noget mere neurologi, som jeg skal gennemgå med min læsemakker i overmorgen. Min kæreste – som også er medicinstuderende, men et par semestre bagefter mig – ser basketball på computeren.

22.00 Slut med bøgerne for i dag. Vi snakker og ser nyhederne og Deadline, inden vi går i seng klokken 23.