Skip to main content

Colonic absorption and metabolism of fatty acids

Jimmy Jørgensen: Forf.s adresse: Tværledet 32, DK-2880 Bagsværd. E-mail: jimmy-joergensen@dadlnet.dk Forsvaret finder sted den 29. august 2003, kl. 14.00, Auditoriet, Medicinsk-historisk Museum, Bredgade 62, 1260 København K. Opponenter: Flemming Bendtsen og Ole Haagen Nielsen . Mødeleder: Peter Bytzer .

1. nov. 2005
2 min.

Doktordisputatsen består af seks publicerede artikler og en sammenfattende oversigt. Arbejdet er udført i perioden 1996-2001 under min ansættelse som klinisk assistent på Medicinsk-gastroenterologisk Afdeling CA, H:S Rigshospitalet, samt på Department of Nutritional Sciences, University of California, Berkeley, USA.

Den humane colon opfattes traditionelt som et organ, der konserverer vand og elektrolytter, og fungerer som reservoir. Colon fungerer imidlertid også som fermenteringskammer, hvor kulhydrater og proteiner, der ikke er optaget i tyndtarmen, omdannes til kortkædede fedtsyrer (SCFAs) af bakteriefloraen. SCFAs absorberes effektivt i colon og bidrager med ca. 5% af energibehovet hos raske. Desuden metaboliseres SCFAs i colonepitelet. Colons evne til at absorbere de mere energiholdige mellemkædede fedtsyrer (MCFAs) er mindre undersøgt. Hos patienter med nedsat tyndtarmsfunktion (f.eks. korttarmssyndrom) vil absorption af MCFAs i colon kunne give et væsentligt og tiltrængt bidrag til energibehovet.

Formålet med arbejdet har været at søge en yderligere afklaring af colons evne til at absorbere og metabolisere fedtsyrer med forskellig kædelængde.

Humane dialysesæksstudier indikerede at den rektale absorption af SCFAs og MCFAs er ens. Desuden viste dyreeksperimentelle in vivo-studier af colon at 1) MCFAs absorberes bedre end SCFAs, 2) absorptionen er lineært korreleret med den luminale koncentration og 3) langkædede fedtsyrer kun absorberes i ringe grad. Det kan i fremtidige humane balancestudier hermed søges afklaret om MCFAs (i triglyceridform) bør udgøre en større del af kosten til patienter med nedsat tyndtarmsfunktion og bevaret colonfunktion.

En del af de luminale SCFAs absorberes ikke, men metaboliseres lokalt i colonepitelcellerne (colonocytter), hvor de udgør den vigtigste ernæringskilde. Studier viste, at metaboliske parametre for henholdsvis isolerede colonocytter og colon-ocytter in situ afviger fra hinanden. Således er Km-værdien for oxidationen af fedtsyrer meget lavere for isolerede colonocytter end for colonocytter in situ. Det samme gælder for den koncentration af fedtsyrer, der er nødvendig for at opnå den maksimale oxidationshastighed Vmax. Det vurderes, at studier med isolerede colonocytter er velegnede til bestemmelse af den intracellulære metaboliske kapacitet, mens studier med colonocytter in situ bedre afspejler metabolismen in vivo. Blandt de kvantitativt vigtigste SCFAs er butyrat colon-ocyttens foretrukne substrat. Man har rejst mistanken om en defekt butyratomsætning i colonepitelet ved colitis ulcerosa, hvilket kunne medføre cellulær energimangel og dermed mucosainflammation. Det blev vist, at andre SCFAs og MCFAs kan medføre en større energiproduktion i colonocytten end butyrat. Disse fedtsyrer kan derfor forsøges udnyttet terapeutisk ved sygdommen. En metabolisk defekt kunne dog ikke påvises ved hverken colitis ulcerosa eller Crohns colitis ved en nyudviklet metode med store vævsstykker fra colon.