Skip to main content

Kan man bruge radiologien som sommelier?

Nyt studie, godkendt af »seasonal science committee«, har sat sig for at undersøge om CT-, MR- og UL-skanning kan bruges til at vurdere boblerne i mousserende vine, danskvand og øl.
CT af tre forskellige design af champagneglas.
CT af tre forskellige design af champagneglas.

Redaktionen

27. dec. 2019
1 min.

Formålet med dette studie var at vurdere, om man med tre forskellige billedmodaliteter – CT, MR-skanning og UL-skanning – kunne vurdere størrelse, intensitet og henfald af bobler i tre forskellige mousserende vine, i to forskellige danskvand og, for at nå et bredere publikum, også i en standardpilsnerøl med demineraliseret vand som reference. Endvidere var formålet at vurdere, om der var en sammenhæng mellem de objektive mål og et smagspanels subjektive vurdering af boblerne.

Læs originalartikel - juleartikel
De bedste bobler – radiologien som sommelier
Henrik Steglich-Arnholm, Caroline Ewertsen, Jesper Kromann, Tine Kaya, Martin Bjerregaard Wied & Martin Lundsgaard Hansen