Skip to main content

»01.00: Stadig fuldt hus i modtagelsen ...«

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

17. aug. 2012
3 min.



09.00 Morgenkaffe mens jeg nyder det gode vejr på altanen. Bagefter skriver jeg et kort indlæg til næste nyhedsbrev fra Yngre Danske Kirurger. Det handler om mit ophold i Sydafrika på et traumecenter i Johannesburg.

11.30 En kort samtale med en journalist fra metroXpress om et åbent brev, jeg har skrevet til det radikale regionsrådsmedlem Kirsten Lee. Hun mener, at det bare er noget klynk, når læger fra akutmodtagelser i Region Hovedstaden udtrykker bekymring over stigende travlhed om natten, efter at de fleste skadestuer er begyndt at holde natlukket.

14.30 Jeg har været henne at træne og cykler de 14 km fra Islands Brygge til Herlev, hvor jeg skal i vagt om en time.

15.30 Vagtoverdragelse. Vi er to mellemvagter, to forvagter og to bagvagter. Jeg har operationsvagten. Der er ikke meget akut på programmet - kun en patient med en betændt galdeblære, der skal fjernes. Jeg læser lidt op på journalen.

16.00 Sms fra en kammerat om, at artiklen om mit åbne brev nu ligger på metroXpress' hjemmeside.

16.30 De planlagte operationer trækker ud. Mens jeg venter på ledig plads på operationsgangen, går jeg ned i akutmodtagelsen og hjælper den anden mellemvagt og forvagterne med de patienter, der kommer.

18.15 Jeg kan endelig komme til at tage galdeblæren ud. Det er relativt ukompliceret, den er ikke voldsomt betændt.

20.00 Vi spiser sammen med bagvagt og forvagt, hvorefter jeg går tilbage og hjælper til i modtagelsen, hvor patienter hele tiden kommer ind.

21.00 En yngre serveringsdame, som er faldet og har fået en skarp kant af en bakke hårdt i maven, kommer ind. Frederikssund Hospital mener, at hun skal ses hos os. Hun har det nogenlunde, og efter en bedside-ultralydskanning bruger jeg lidt tid på at undervise min kollega i det.

23.00 En 85-årig kvindelig patient kommer over fra Gentofte Hospital med tarmslyng og et brok, som sidder fast. Hun er Jehovas Vidne og må ikke modtage blod, og hun har hjerteinsufficiens. Så det er en højrisikopatient, som både er svær at bedøve og operere. Men vi opererer hendes brok, og det går fint - hun vågner efterfølgende og er glad.

01.00 Vi går tilbage til modtagelsen - stadig fuldt hus, og nye patienter kommer til.

04.30 Vi har en ung pige med blindtarmsbetændelse og høj feber. Hun kom ind ved 22-tiden i aftes og skal opereres akut, men hun er kun 17 år gammel, så vi skal først ringe til forældrene. Det er lidt kringlet - jeg må ringe til udlandet for at få fat i hendes far. Under kikkertoperationen bliver forvagten dårlig, det sker nogle gange. Sygeplejersken må hjælpe med at holde kameraet, mens jeg opererer.

05.30 Efter at jeg er færdig med blindtarmen, går jeg tilbage i modtagelsen, hvor der stadig kommer patienter.

06.00 En af »vaneforbryderne« er her - en alkoholiseret dame, som bliver indlagt ganske ofte, fordi plejehjemmet mener, hun kaster blod op. Vi ser det aldrig rigtigt, men hun kommer nærmest en gang om ugen, og man kan gætte på, om det er, fordi de på plejehjemmet er trætte af hende. Vi beslutter at observere hende, blodprocenten er fin, og vi venter med kikkertundersøgelse.

06.40 Jeg går i vagtværelset og lægger mig.

07.20 Vækkeuret ringer, og jeg går op for at prioritere de patienter, der skal opereres akut næste morgen. Derefter er der morgenkonference og vagtoverdragelse.