Med rollen som storebror har fulgt et naturligt børnetække, og han har blandt andet været fodboldtræner for børn. Han sætter stor pris på børns uskyldige tilgang til verdenen, hvilket er en af grundende til, at han har søgt introduktionsstilling i pædiatri på Herlev Hospital, hvor han starter den 1. september.
»Jeg kan godt lide den måde, jeg er nødt til at være pædagogisk over for børn på, og enkelt forklare dem, hvad en sygdom drejer sig om, og hvordan den kan behandles. Og så skal man som pædiater også tænke sygdommens påvirkning på barnets vækst og udvikling ind, hvilket giver specialet et ekstra fagligt niveau«, siger han.
Men han ser det også som en stor fordel, at specialet favner utroligt bredt og giver ham mulighed for at samarbejde med andre fagpersoner på kryds og tværs af flere specialer.
»Jeg kan godt lide at kunne se på en patient med flere indgangsvinkler, mens jeg samtidig kan rådføre mig med andre fagpersoner, hvis der er noget, jeg er i tvivl om. I pædiatrien kan patienterne jo komme ind med alt lige fra en lungebetændelse til en diabetessyreforgiftning. På den måde får jeg også mulighed for at arbejde med både endokrinologi og hæmatologi, men også med mange andre specialer«, siger Ajenthen Ranjan.
For ham er det vigtigt, at han hele tiden udfordrer sin faglige viden, og han frygter at skulle havne i et snævert subspeciale.
»Min største frygt ved at være læge er, at jeg kommer til at lave det samme hver dag. Jeg vil gerne bevare det brede kliniske blik, tage imod mange forskellige patienter, have min ekspertise inden for et bestemt område som for eksempel diabetes og have min forskning ved siden af«, siger Ajenthen Ranjan.
Han drømmer om en gang som speciallæge at kunne få frikøbt halvdelen af sin tid i klinikken til forskning, da han ser forskning som en vigtig del af lægerollen.
»Med forskning får du trænet dit kritiske blik til at sætte spørgsmålstegn ved de metoder, vi bruger. Du bliver mere opmærksom på nye metoder, nye behandlingstiltag, og om de nu også er bedre end de gamle. Og det er vigtigt for at kunne tilbyde patienten den bedste behandling og samtidig kunne stå inde for den. Især i den her tid med fake news. Derfor mener jeg, at forskningen er vigtigt i klinikken«, siger Ajenthen Ranjan og slår fast:
»Men jeg er først og fremmest læge, derefter er jeg forsker«.
Læs alle artiklerne fra sommertillægget i Ugeskriftets arkiv