Skip to main content

Fanget af røverne i Rold Skov

Journalist Kurt Balle Jensen, kurt@ps-presse.dk

29. aug. 2008
2 min.

En dag blev læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og sekretærer angrebet, taget til fanger og ført bort af en flok røvere i Rold Skov. De blev ført til en hule, og heldigvis ændrede den noget rystende oplevelse sig til en hyggelig affære. I røverhulen var der nemlig både bål, dans, sang og god mad.

»Det var kun mig og en sekretær, der vidste, hvad der skulle ske. Så der blev hvinet og hylet noget, da røverne sprang frem fra deres skjul bag træerne«, smiler specialeansvarlig overlæge, rygkirurg Søren Fruensgaard, Regions-Rygcenter Silkeborg.

Overfaldet ved Rebild var en del af en fælles tur ud i oplevelsernes verden. Det foregik forrige år, og forinden havde de ansatte på rygcentret været i Randers Regnskov, hvor de to og to gik rundt på gangene i det tropiske paradis og snakkede om, hvordan de mente rygcentret skulle udvikle sig. Bagefter sad de samlet alle sammen i palmernes skygge og med eksotisk fuglefløjt over hovederne for at diskutere fremtid.

»Det var en god oplevelse for alle, tror jeg. For os er det vigtigt, at vi overlæger en gang imellem smider kitlen og tager vort ganske almindelige tøj på for at få nogle gode oplevelser med resten af rygcentrets personale. Vi vil gerne, at alle oplever centret som en fælles arbejdsplads, og det kan disse ture medvirke til. Derfor fulgte vi også sidste år op med en fælles kanotur, og den slags sociale oplevelser vil vi fortsætte med«, siger Søren Fruensgaard.

For at styrke effektivitet og kvalitet holdes der jævnligt koordinerende fællesmøder, hvor alle er med, og der er decentrale møder i de enkelte specialer. Her kan de sociale oplevelser gøre det nemmere at deltage i snakken, ligegyldigt hvor man i det daglige har sit arbejde. Alle led er vigtige, for at rygcentret kan fungere optimalt.

Vidensdeling

Tværfaglighed og korpsånd er således to af de vigtige søjler, som Regions-Rygcenter Silkeborg bygger på. En tredje er vidensdeling- og udvikling. Det kan ske ved særlige arrangementer, men det kan lige så meget ske i det daglige. Her er det leder af forskningsprojektet, Ole Kudsk Jensen, der er primus motor. Han sørger for løbende at sende materiale, når der kommer artikler, kollegerne bør læse eller når der er undersøgelser, der bør diskuteres. Det kan være en mail med et link, som lige popper op hos de øvrige overlæger. Det vigtige er, at der hele tiden er fokus på, hvad der sker på området, og på, hvordan man på Regions-Rygcenter Silkeborg kan få mere viden på tværs af specialerne.