Sletter medicin
Fra flere overlæger ved han desuden, at der har været tilfælde af autoseponering af medicin, der betyder, at systemet simpelthen sletter ordineret medicin.
”Det betyder, at der er risiko for, at patienter ikke får den medicin, de skal have. Og det må ikke ske. Det bekymrer naturligvis lægerne, for hvis det ikke opdages, er der risiko for patientsikkerheden. Og så får lægerne af vide, at det er fordi, de bruger systemet forkert. Jamen, det kan godt være, men faktum er, at i et system, der indføres for at øge sikkerheden bør dette overhovedet ikke kunne ske,” siger formanden for Overlægerådet.
Generelt melder han om mange overlæger, der er dybt frustrerede over sundhedsplatformen.
”De fleste overlæger har i forvejen arbejdet meget, og det er også okay. Men nu lægger sundhedsplatformen beslag på ekstra timer, og det går ud over bl.a. den forskning, de fleste laver ved siden af. De fleste forbinder det at være overlæge med at være med til at fremme udviklingen af deres fag, hvilket er langt sværere nu, og så bliver mange naturligt frustrerede, og det har negativ indflydelse på arbejdsglæden og engagementet,” siger Fin Biering-Sørensen.