?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 8. nov 2017

Hvad med Sønderborgs akutpatienter?

Nyheder

REGIONSVALG 2017 - Ugeskriftet har bedt formændene for Lægeforeningen i de fem regioner fortælle om de vigtigste problemer, som de håber, at nyvalgte regionsråd vil kaste sig over efter valget den 21. november. Denne gang Region Syddanmarks Joachim Torp Hoffmann-Petersen

Dato
8. nov 2017
Forfattere
Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk
💬 0

»Vi er relativt præget af fred. Noget, der fylder, er, at regionen er lykkedes med at nedbringe administrationsomkostningerne ved at reducere mængden af bureaukrati. Vi har en helt anderledes slank region end de andre. Man kan bare se på størrelsen af presseafdelingen – for nu at tage det som parameter – den er markant mindre. Stor ros herfra.

Men der er to ting, som nok kommer til at fylde i den kommende valgperiode: Hvad Sygehus Sønderjylland gør med akutte patienter i Sønderborgs optageområde i takt med, at akutsygehuset i Aabenraa færdigbygges. Og en ny epj. Sundhedsplatformen blev fældet i præliminærrunden – den blev fundet ikke brugbar – og så er der tre tilbage«.

- Derudover – hvad er dit største ønske til det kommende regionsråd?

»Samarbejdet mellem regioner, sygehuse og primærsektor. Penge kan de ikke gøre noget ved. Og der er jo behandlingsgarantier for næsten alt, men de kan gøre noget ved at reducere størrelsen af det, der engang hed sundhedsvæsenets bermudatrekant«.

- Hvordan?

»Flere og flere – og bedre og bedre – aftaler med klar ansvarsfordeling«.

- Er der mere?

»Rekruttering og fastholdelse fylder også en del. Vores holdning er, at det er fint, at de gerne vil tale rekruttering og fastholdelse, men fastholdelse er billigere og mere effektivt«.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 23/2017

Senest kommenteret

Når journaler bliver afkrydsningsskemaer
💬
8
Christian Frøkjær Thomsen 20. nov 2017 20:59
Akutmodtagelser mangler mere end speciallæger
💬
2
Pal Bela Szecsi 20. nov 2017 17:55
Ikkekirurgisk behandling aflumbal nerverodspåvirkning
💬
4
Hans Henrik Freudenthal 20. nov 2017 17:10
Man bliver heller ikke klogere af misinformation…
💬
2
Martin Bo Christensen 20. nov 2017 15:22
Du skal ikke frygte Patienterstatningen
💬
2
Bent Varming 20. nov 2017 12:21