Content area

|

Medarbejderprotest i Midt mod cheffyringer

Ansatte i hele regionen viser deres mishag mod Region Midt-ledelsens nylige fyring af to hospitalschefer i Viborg.
Regionshospitalet Viborg var i dag centrum for en bemærkelsesværdig begivenhed. Foto: Hospitalsenhed Midt
Forfatter(e)
Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk og Anders Heissel, ah@dadl.dk

I dag skulle det tværregionale samarbejdsudvalg i Region Midtjylland bestående af repræsentanter for både ansatte og ledelse have holdt et planmæssigt møde. Men det blev ikke til noget. Repræsentanterne for arbejdstagersiden tog nemlig deres gode tøj og gik. Smækkede med døren. Og demonstrerede dermed deres utilfredshed med Region Midtjyllands ledelse.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad læste sygeplejerske Anja Laursen, den medarbejdervalgte næstformand i udvalget, en skrivelse op med det budskab, at medarbejderne er utrygge.

Ifølge ugeskriftet.dks kilder er der utilfredshed med ledelsens egenrådighed, som manifesterer sig i manglende dialog og respekt for det medarbejdersystem, der netop er oprettet til at levere input til ledelsen fra medarbejderside.

Mishaget hos de ansatte er en direkte konsekvens af, at Region Midtjyllands administrative ledelse for nylig fyrede sygehusdirektør Lars Dahl Pedersen og chefsygeplejerske Tove Kristensen på Hospitalsenhed Midt, Viborg.

At det er samtlige medarbejderrepræsentanter fra hele regionen, dvs. alle sygehuse, som i dag viser regionsledelsen ryggen, er samtidig et solidaritetssignal til Viborg, som kollegerne der da også kvitterer for.

”Jeg tænker, at det er stærkt og tankevækkende skridt fra medarbejderne på hospitalet”, siger overlæge Lisbeth Liboriussen, som er tillidsrepræsentant for Overlægeforeningen i Viborg, til ugeskriftet.dk.

Da hun som overlæge er en del af ledelsen, vil hun dog ikke gå nærmere ind i debatten.

Kilder blandt læger i regionen vurderer over for ugeskriftet.dk, at fyringen af de to sygehusledere efter al sandsynlighed bunder i den budgetpakke, Regionsrådet er i gang med at forhandle færdig - 3. behandling er planlagt til 26. september.

Under forløbet er diverse rationaliseringer, som bl.a. ville flytte rundt på en række enheder i regionen, rullet både frem og tilbage fra sygehuset i Viborg. P.t. er situationen, at Viborg ikke blev helt så decimeret, som planerne på et tidspunkt lagde op til, men at sygehuset stadig er at betragte som det sted, rationaliseringerne er gået hårdest ud over.

Det har de to nu fyrede sygehusledere uden tvivl ikke været voldsomt glade for, og ifølge ugeskriftet.dks kilder udgør dette modsætningsforhold til regionens ledelse kerneårsagen til deres afskedigelse.

Fyringerne fandt sted uden dialog med medarbejderne, og det er dette forhold, der har udløst tillidskrisen, som i dag har givet sig udtryk i det aflyste møde i det tværregionale samarbejdsudvalg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til de ansattes reaktioner fra regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør med særligt ansvar for sundhed, Ole Thomsen.

Right side

af Jens Enné Sletgaard | 20/09
3 kommentarer
af Alice Kunkel | 17/09
7 kommentarer
af Jørn Rosborg | 17/09
1 Kommentar
af Peter Christian Gøtzsche | 17/09
1 Kommentar
af Jens Ole Mathiesen | 16/09
3 kommentarer
af Annette Randløv | 16/09
2 kommentarer
af Jens Ole Mathiesen | 15/09
4 kommentarer
af Jens Ole Mathiesen | 14/09
4 kommentarer
af Steffen Thirstrup | 11/09
4 kommentarer