Skip to main content

Nyt selskab vil sikre bedre sundhed for indvandrere

Dansk Selskab for Indvandrersundhed er netop blevet dannet for at fremme sundheden blandt asylansøgere, flygtninge og andre indvandrere.

Marie Nørredam, nyvalgt formand for Dansk Selskab for Indvandrersundhed (SIS). Her sammen med overlæge Helge Kjersem på Indvandrermedicinsk Klinik i Hvidovre.
Marie Nørredam, nyvalgt formand for Dansk Selskab for Indvandrersundhed (SIS). Her sammen med overlæge Helge Kjersem på Indvandrermedicinsk Klinik i Hvidovre.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

15. sep. 2015
2 min.

Midt en den historiske flygtninge-situation i både Danmark og resten af Europa har et nyt medicinsk selskab med fokus på sundhed blandt flygtninge set lyset. Det er Dansk Selskab for Indvandrersundhed (SIS), der netop er blevet oprettet ved en stiftende generalforsamling den 31.august.

Ifølge selskabets nyvalgte formand, lektor og læge Marie Nørredam fra Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet og Indvandrermedicinsk Klinik på Hvidovre Hospital, er bedre sundhed blandt indvandrere en forudsætning for integration.

”Indvandring står øverst på både den globale og den lokale dagsorden, men betydningen for sundhed og sygdom er ofte underkendt i debatten om integration og velfærd,” siger hun i en pressemeddelelse.

Indvandring står øverst på både den globale og den lokale dagsorden, men betydningen for sundhed og sygdom er ofte underkendt i debatten. Marie Nørredam, læge og formand for Dansk Selskab for Indvandrersundhed (SIS)

Selskabets formål er at arbejde for at fremme sundheden i bredeste forstand blandt asylansøgere, flygtninge og andre indvandrere. Selskabet vil desuden arbejde for at øge viden om sundhed og sygdom blandt børn og voksne indvandrere i den offentlige debat og i relevante organisationer, institutioner og myndigheder i Danmark. Selskabet vil også arbejde på at fremme forskning og uddannelse på feltet.

”Vi vil medvirke til at udvikle sundhedsvæsenets indsats og reducere den stigende ulighed i sundhed,” siger Marie Nørredam.

Initiativgruppen bag selskabet omfatter blandt andet Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed ved Københavns Universitet, de indvandrermedicinske hospitalskliniker i Odense og Hvidovre, Dansk Røde Kors og Global Health Unit på Rigshospitalet.