Skip to main content

Region Sjælland klarer spareplan uden fyringer

Stigende medicinudgifter har betydet et hul på 100 mio. kr. i Region Sjælland, men det kan klares uden fyringer, skriver regionen.

Jens Stenbæk (V) er formand for Region Sjælland. Foto. Region Sjælland
Jens Stenbæk (V) er formand for Region Sjælland. Foto. Region Sjælland

Anders Heissel, ah@dadl.dk

26. maj 2015
2 min.

Selv om Region Sjælland mangler 100 mio. kr. i regionskassen i år på grund af bl.a. stigende udgifter til medicin, vil underskuddet formentlig ikke betyde fyringer.

Det står i dagsordenen til dagens møde i regionens forretningsudvalg, der bl.a. skal diskutere det store hul i budgettet.

Allerede i slutningen af april meldte regionen ud, at den vil mangle 100 mio. kr. på budgettet i 2015, men efter at have hørt regionens hospitaler og fremlagt en spareplan, kan pengene hentes hjem via ”generel tilbageholdenhed” og ”konkrete opbremsninger”.

Regionen forklarer det som ”neddrosling af forskellige projekter/udviklingsinitiativer, indefrysning af diverse puljer, samt reduktioner i relation til kursusaktivitet og efteruddannelse.” Desuden bliver der indført ansættelsesstop, ligesom hospitalerne skal holde igen med vikarforbruget.

Til gengæld lægger regionen ikke op til, at pengene skal hentes hjem ved hjælp af fyringer:

”Der lægges ikke generelt op til konkrete afskedigelser i 2015 som følge af de iværksatte besparelsesinitiativer, men som altid kan det ikke udelukkes, at der lokalt kan forekomme tilfælde af behov for at tilpasse arbejdsstyrken i forhold til rammen og opgaverne,” skriver regionen i dagsordenen.

Der lægges ikke generelt op til konkrete afskedigelser i 2015 som følge af de iværksatte besparelsesinitiativer. Dagsordenen til forretningsudvalgsmøde den 26. maj i Region Sjælland

Hvad regionen mere konkret forstår med ”generel tilbageholdenhed” og ”konkrete opbremsninger, vil først blive meldt ud efter forretningsudvalget.

Regionen noterer desuden i dagsordenen, at de igangværende forhandlinger mellem Danske Regioner og regeringen er et usikkerhedsmoment, der kan påvirke økonomien, da det ”fortsat er uafklaret, om der som led i Økonomiforhandlingerne for 2016 sker en regulering i 2015 som følge af de bristede forudsætninger på medicinområdet.”

Og hvis folketingsvalget kommer inden økonomiforhandlingerne er slut, sættes forhandlingerne på pause og genoptages først med en ny regering, og derfor kan en afklaring først ventes efter sommerferien.