?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 14. feb 2017
Blandt andet Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har måttet ansætte flere udenlandske læger via rekrutteringsbureuer. Fotto: Region Syddanmark.

Region Syd rekrutterer 11 læger for 4,3 mio. kr.

Nyheder

På to år har Region Syddanmark betalt 4,3 mio. kr. til et ungarsk rekrutteringsbureau for at få 11 udenlandske læger ansat.

Dato
14. Feb 2017
Forfattere
Klaus Larsen kll@dadl.dk
💬 0

Siden 2015 har Region Syddanmark ansat 11 læger fra udlandet via bureauet Medicolink, som har base i Budapest. Det skriver Jydske Vestkysten.

Den samlede udgift pr. ansættelse beløber sig til 400.000 kroner pr. kandidat, hvilket indbefatter udgifter til bl.a. flyrejse, hotel og forplejning i forbindelse med samtaler.

Peter Fosgrau, administrerende direktør på Sygehus Sønderjylland, understreger, at løsningen skal bruges ”allermindst muligt”.

”Det skal være den sidste løsning, som vi skal forsøge at undgå, for det er dyrt at rekruttere på den måde. Der er en risiko for, at der bliver tale om en kort ansættelse, og det går ud over kontiuniteten”, siger Peter Fosgrau, administrerende direktør på Sygehus Sønderjylland.

”Vores absolutte præference at rekruttere læger på almindelige ansættelsesvilkår i et fast ansættelsesforhold. Men vi må også sige, at alternativet til de udenlandske læger er, at der ikke er nogle læger”, siger sygehusdirektøren.

De 11 læger er ansat på hhv. Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus.

Per Busk, administrerende direktør på Sydvestjysk Sygehus, erkender, at de udenlandske læger er en meget dyr, men i nogle tilfælde nødvendig løsning. Han håber, at an befalingerne fra regeringens Lægedækningsudvalg vil gøre det lettere at skaffe danske læger til yderområderne.

”Men rekrutteringsbureauet er en option, som vi bestemt ikke kan udelukke, vi vil få brug for i fremtiden. Problemstillingen med lægemangel uden for de store universitetsbyer er ikke forsvundet”, siger Per Busk til avisen.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 4/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Lad os kæmpe for lægesekretærerne
💬
8
Alice Kunkel 25. feb 2017 11:28
Aktiv dødshjælp – for eller imod?
💬
1
Sven Refslund Poulsen 24. feb 2017 11:05
Teknologiske behandlingsværktøjer til diabetes
💬
3
Mats Lindberg 23. feb 2017 20:16

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Kåre Schmidt Ettrup: læge, Neurokirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital(Syd)