Skip to main content

Vis mig din ph.d.: læge og sundhedsantropolog Nadja Albertsen

Hun har tilbragt et år på en af verdens mest afsides baser på Antarktis og er den første danske kvinde til at stå på ski til Sydpolen, men tanken om at præsentere sin forskning foran andre læger afskrækkede hende fra at skrive en ph.d. Alligevel sprang hun ud i livet som forsker.

Læge og sundhedsantropolog Nadja Albertsen er i dag ansat Nadja Albertsen som postdoc ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Foto: Ugeskrift for Læger
Læge og sundhedsantropolog Nadja Albertsen er i dag ansat Nadja Albertsen som postdoc ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Foto: Ugeskrift for Læger

Laura de Vos, lth@dadl.dk

25. apr. 2024
2 min.

Læge og sundhedsantropolog Nadja Albertsen har i sit ph.d.-projekt undersøgt forekomsten af atrieflimren i Grønland. Ph.d.-projektet består af fire studier, og hun var undervejs på tur i Østgrønland for at indsamle data.

Det gennemgående i de fire studier er metoden, der er brugt for at opspore atrieflimren. Projektet tydeliggør, at diagnostik er en udfordring i Grønland, og det er vigtigt at tænke i alternative diagnostiske metoder, som er lette at bruge og lette for speciallæge at analysere.

Forskerlivet

Nadja Albertsen havde gennem flere år overvejet at skrive en ph.d., men var afskrækket ved tanken om de mange præsentationer, forskerlivet fører med sig.

»Noget af det, man finder ud af under en ph.d., det er, at man ret hurtigt bliver ekspert på sit område. Så jeg vil anbefale alle dem, som måske afholder sig lidt fra forskningen på grund af alle de præsentationer, som det indebærer, at springe ud i det, og man får flyttet nogle grænser, men på den fede måde«, siger hun.