?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 12. jan 2018
Andreas Rudkjøbing er formand for Lægeforeningen. Foto: Palle Peter Skov

Lægeforeningen: Alvorligt signal

Nyheder

Lægeformand betegner flere tusinde lægers mistillidsvotum som alvorligt og vil fastholde kravet om ændringer i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Dato
12. jan 2018
Forfattere
Anders Heissel, ah@dadl.dk
💬 0

Når flere tusinde læger sender et mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed, så er det et alvorligt signal, som hverken kan eller bør ignoreres af myndigheder og politikere.

Det siger formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing.

"Vi oplever som læger desværre i stigende omfang, hvordan Styrelsen for Patientsikkerhed prioriterer straf og skyld over læring og eksempelvis i stigende omfang politianmelder læger. Vi oplever en Svendborg-sag, hvor landsretten har placeret det fulde ansvar på de smalleste skuldre, og vi oplever, at lægers retssikkerhed er truet i tilsynssager. Dertil kommer urimelige gebyrer. Umiddelbart kan man tænke, at det er forskellig sager, som fører til, at læger i stort tal nu protesterer. Men de er alle en reaktion på de rammer, vi har som læger i et stadig mere komplekst sundhedsvæsen", siger Andreas Rudkjøbing.

  • At få de nødvendige ændringer igennem kræver ændringer hos Styrelsen for Patientsikkerhed, som bør ændre adfærd. Det presser vi på for i Lægeforeningen, og det er klart, at det styrker vores argumentation, når læger så klart giver udtryk for deres holdning.

Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen

Kræver ændringer i styrelsen

Han understreger, at lægerne i forvejen sig et stort ansvar for patienterne og sundhedsvæsenet og er klar til at påtage sig det ansvar.

"Vi respekterer naturligvis også, at der skal føres tilsyn med læger. Men der er en grænse. Det kan ikke være rigtigt, at vi på den ene side skal tage mange hurtige beslutninger og samtidigt risikere straf og at miste sit arbejde, hvis vi kommer til at sætte en fod sætte forkert. Det er urimeligt og uholdbart. At få de nødvendige ændringer igennem kræver ændringer hos Styrelsen for Patientsikkerhed, som bør ændre adfærd. Det presser vi på for i Lægeforeningen, og det er klart, at det styrker vores argumentation, når læger så klart giver udtryk for deres holdning", siger lægeformanden.

Men der er også brug for lovændringer, og her skal der arbejdes politisk, siger han og påpeger, at Lægeforeningen har rejst en række krav over for sundhedsministeren som eksempelvis om ankemulighed i tilsynssager, og et farvel til, at man som læge kan ende i ’gabestokken’ på grund af journalføringsfejl.

"Vi presser på overfor politikerne for at få journalføringsregler, som giver faglig mening, og som kan fungere i en klinisk hverdag. Det er jo meget tydeligt at se, at det bakker medlemmerne op om, og vi har en klar forventning om, at politikerne lytter til behovet disse helt nødvendige forbedringer.”

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 1/2018

Senest kommenteret

Styrelses-direktør skal med på døgnvagt på intensiv
💬
1
Jakob Ørnberg 16. jan 2018 23:38
Protesten fortsætter: Vil have maksimalt antal underskrifter
💬
138
Maria Cecilie Reinau Trads Davidsen 16. jan 2018 15:16
Kritiske læger takker nej til møde: Vi vil have handling
💬
10
Erik Kristensen 16. jan 2018 06:00
Lægemangel boostet af e-boksbesked
💬
1
Thomas Edgar Lauritzen 15. jan 2018 19:24
”Bidt af muskelhunden”
💬
14
Stig Jørgensen 15. jan 2018 18:26