?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 10. jul 2017

Region H åben for reform af Sundhedsplatformen

Nyheder

Region Hovedstadens formand Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner nu for at rulle den tænkte spareplan som følge af Sundhedsplatformen på 102 mio. kroner tilbage, og ligeledes ansætte flere lægesekretærer. Meldingerne kommer efter barsk kritik fra lægeside.

Dato
10. jul 2017
💬 0

"Når vi har budgetforhandlinger til september, må vi sætte os ned og kigge på, om vi skal trække noget af spareplanen som følge af Sundhedsplatformen tilbage". Sådan siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til Information, efter at en undersøgeles fra LVS (de lægevidenskabelige selskaber) haf afdækket udbredt utilfredshed blandt lægerne med it-systemet.

I samme artikel citeres Sophie Hæstorp Andersen for dette udsagn: "Hvis der er steder, hvor spareøvelsen som følge af Sundhedsplatformen lyder usandsynlig, må vi trække det af bordet. Og hvis det betyder, at vi skal have flere lægesekretærer tilbage for at håndtere kodningen, er jeg også åben for at diskutere det«.

Udmeldingen kommer efter hård kritik fra lægerne. I en undersøgeles fra LVS udtrykker de fleste af de responderende lægevidenskabelige selskaber utilfredshed med den måde, Sundhedsplatformen virker på og påpeger bl.a., at den almindelige aktivitet på afdelingerne ikke kan opretholdes. Flere stiller også det spørgsmål, om det kan være rationelt, endsige besparende, at lade speciallæger udføre arbejde, som tidligere blev udført af lægesekretærer.

Læs også: Sundhedsplatformen er "en katastrofe" for registerforskningen

Læs også: Sundhedsplatformen betyder lægere ventelister

Læs også: Sundhedsplatformen som tidsrøver bekymrer overlægerne

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 14/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

HPV – skal vi vaccinere drenge?
💬
2
Flemming Amter 21. jul 2017 13:33
Lægeforeningen: OK til forsøg med nyt patientregister
💬
1
Thomas Birk Kristiansen 21. jul 2017 07:09
”Brandslukning uden overblik”
💬
3
Rune Jacobsen 20. jul 2017 16:44

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Nyeste debat