?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 17. mar 2017

Sjællandsk lægestudie rykker et skridt nærmere

Nyheder

Nu bakker DF og Venstre op om forslag om at få etableret en lægeuddannelse i Region Sjælland, der skal løse udfordringen med lægemangel i regionen.

Dato
17. Mar 2017
Forfattere
Kristine Buske Nielsen, krn@dadl.dk
💬 0

Politikerne fra Region Sjælland træder nu et skridt nærmere et lægestudie regionen. Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er ved at nå til enighed om, at en lægeuddannelse i Region Sjælland, kan løse udfordringen med at lokke læger til regionen, der mangler omkring 100 speciallæger på sygehusene. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Derfor vil folketingsmedlem og spidskandidat til regionsudvalget Jacob Jensen (V) nu forsøge at overbevise sin partifælle uddannelsesminister Søren Pind om den langsigtede løsning.

”Først og fremmest skal vi jo have en tilladelse, så der er noget at arbejde videre med. Derfor vil jeg drøfte det med ministeren. Et lægestudie vil naturligvis ikke kunne løse lægemanglen her og nu, det er jo en langsigtet strategi, og det skal ikke være det eneste tiltag”, siger han til avisen.

Ugeskriftet har tidligere skrevet om regionsrådsmedlem Jan Hendeliowitzs (S) forslag om et medicinstudie i den eneste region, der endnu ikke har et – nemlig Region Sjælland.

Her kritiserer Mads Skipper, formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning, forslaget. Han mener ikke, at en femte uddannelse er løsningen på lægemanglen.

”Vi har ikke mangel på medicinstuderende. Vi har mangel på speciallæger og får det også i fremtiden, så der skal sættes ind med videreuddannelses- og fastholdelsespladser til speciallæger. Og så er Roskilde for mig at se et forkert sted. Det er en halv time fra København – det giver jo ingen mening”, siger han.

Det er endnu ikke besluttet, hvor uddannelsen skal ligge, hvis den blive aktuel. Men Jan Hendeliowitz forestiller sig, at den skal placeres i tilknytning til Roskilde Universitet (RUC) og drives i samarbejde med Sjællands Universitetshospital, siger han til Ugeskriftet.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 6/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Hver femte kvinde har uforklarlige lidelser
💬
1
Torben Jørgensen 29. mar 2017 11:15
Den generiske model for sundhedshistorier
💬
1
Sven Felsby 28. mar 2017 15:33
BLOG - Morten Sodemann: Kampteknik på chefgangen
💬
1
Christian Schlütter 28. mar 2017 14:43

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Sandra Sofie Teiblum: speciallæge, Gynækologisk Klinik Hillerød