?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Videnskab / 15. maj 2017

Æg øger ikke risikoen for hjerte-kar-sygdomme og kan indtages som del af en hjertevenlig kost

Statusartikel
Dato
15. maj 2017
Forfattere
Nina Rica Wium Geiker1, Mogens Lytken Larsen2, Jørn Dyerberg3, Steen Stender4 & Arne Astrup5 1) Enhed for Klinisk Ernæringsforskning, Herlev og Gentofte Hospital 2) Kardiologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital 3) Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 4) Klinisk Biokemisk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital 5) Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet Ugeskr Læger 2017;179:V11160792
💬 0
Reference: 
Ugeskr Læger 2017;179:V11160792
Blad nummer: 
Sidetal: 
2-6
Eggs do not increase the risk of cardiovascular disease and can be safely consumed
Eggs are nutrient dense, rich in essential amino- and fatty acids, and the most cholesterol containing food. Based on observational studies the consumption of eggs has since the 1970’s been claimed to increase the risk of cardio­vascular disease (CVD). Intervention studies on intake of eggs and plasma cholesterol do however not support causality. The higher incidence of CVD in egg eaters is more likely to be caused by the clustering of other CVD risk factors. Up to seven eggs per week can safely be consumed but in patients with CVD or diabetes only with special emphasis on a prudent diet and proper medical treatment.

💬 0 Kommentarer

Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Du kan også købe adgang

Køb abonnement til Ugeskriftet.dk (der er forskellige abonnementstyper )

Right side

Nr. 23/2017

Senest kommenteret

Jørgen vil dø
💬
1
Benedicte Vibjerg Wilson 23. nov 2017 15:10
Læger på delt tid skal holde liv i udkantssygehus
💬
1
Nanna Døssing 22. nov 2017 23:04
Man bliver heller ikke klogere af misinformation…
💬
8
Mats Lindberg 22. nov 2017 22:40
Når journaler bliver afkrydsningsskemaer
💬
9
Mogens Stubkjær Hüttel 21. nov 2017 08:55

Nyeste debat